Κατηγορίες
Δραστηριότητες Νέα Νόησις Κοινωνία

Ενημερωτική παρέμβαση για το κάπνισμα για μαθητές

 

Το πρόγραμμα Heart II – χρηματοδοτούμενο από το Behrakis Foundation της Βοστώνης – σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και το Κέντρο Έρευνας Καπνίσματος και Καρκίνου του Πνεύμονα οργανώνει ενημερωτική παρέμβαση πρόληψης για το κάπνισμα απευθυνόμενη σε μαθητές Ε΄ και ΣΤ’ Δημοτικού, Α΄, Β΄, Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου.

Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα σχετικά με το κάπνισμα – βλαβερές συνέπειες στην υγεία, εξάρτηση, αιτίες έναρξης, προστασία του εαυτού μας κ.ά. – να προβληματιστούν πάνω σε αυτά μέσω μιας διαδραστικής – συμμετοχικής παρουσίασης και να εμπλακούν με βιωματικό τρόπο στην παρέμβαση, πραγματοποιώντας μια δημιουργική δραστηριότητα.

Στο ΝΟΗΣΙΣ συνεχίζεται και φέτος το πρόγραμμα αυτό, που από το σχολικό έτος 2014- 15 έχει ενταχθεί στο κοινωνικό σχολείο. Η παρέμβαση που γίνεται με την υπ αριθμ. 29284/Γ7 του Υπουργείου Παιδείας υλοποιείται καθημερινά από Τρίτη έως Παρασκευή, σε ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον στον χώρο του ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη και διαρκεί δύο διδακτικές ώρες (1 ώρα και 30′ ). Σε κάθε παρέμβαση ο αριθμός των μαθητών δεν μπορεί να υπερβαίνει τους τριάντα (30). Το Heart II εξασφαλίζει τη δωρεάν μετακίνηση μαθητών από το νομό Θεσσαλονίκης στον τόπο της παρέμβασης και η διαδικασία που ακολουθείται είναι εκείνη των εκπαιδευτικών επισκέψεων.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να δηλώσουν τη συμμετοχή των μαθητών τους στην Ενημερωτική Παρέμβαση Πρόληψης του Καπνίσματος μπορούν να επικοινωνούν για τις κρατήσεις με την υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος Δώρα Βογιατζή, τηλεφωνικά στο 6976897535 Δευτέρα 09.00 – 14.00 και Τρίτη έως Παρασκευή 13.00 -15.00 ή με e-mail στη διεύθυνση doravog@hotmail.com.

Δημοσιεύτηκε 1 Σεπτεμβρίου, 2015