Κατηγορίες
Νόησις Εργαστήρι - Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Το ΝΟΗΣΙΣ στρατηγικός υποστηρικτής της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας

Αλεξάνδρειας Ζώνης ΚαινοτομίαςΤο ΝΟΗΣΙΣ καθίσταται πόλος καινοτομίας της ευρύτερης περιοχής φιλοξενώντας στις εγκαταστάσεις του την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας και το πρόγραμμα Thessaloniki Smart up Innovation Hub.

Το Thessaloniki Smart up Innovation Hub προσφέρει στους νέους ή σε ομάδες που θέλουν να δουν την ιδέα τους να αποκτά εξωστρεφή προσανατολισμό και να βρίσκει διέξοδο στην πραγματική αγορά, τη δυνατότητα να αναδείξουν και να εξελίξουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια, ανταλλάσσοντας τεχνογνωσία, αξιοποιώντας τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και αναπτύσσοντας το επαγγελματικό τους ανθρωποδίκτυο (networking).

Το Thessaloniki Start up Innovation Hub προσφέρει:

Σύγχρονο χώρο δημιουργικής συνεργασίας στο επίκεντρο του οικοσυστήματος καινοτομίας στο «ΝΟΗΣΙΣ».

Δικτύωση με έμπειρους επιχειρηματίες και εξειδικευμένα στελέχη της αγοράς σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Σειρά συναντήσεων (workshops) και εξατομικευμένης συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα:
– Επιχειρηματικού σχεδιασμού
– Προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας
– Κοστολόγησης
– Φοροτεχνικών υπηρεσιών
– Στρατηγικής και Μάρκετινγκ
– Βελτιστοποίησης Προσωπικών Δεξιοτήτων
– Σύγχρονων εργαλείων χρηματοδότησης για καινοτομικές επιχειρήσεις

Δυνατότητα παρουσίασης (pitch) σε δυνητικούς επενδυτές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το ΝΟΗΣΙΣ στα πλαίσια του κοινωνικού του ρόλου ενισχύει τη νεανική επιχειρηματικότητα και την καινοτομία δίνοντας έμφαση στην υλοποίηση ιδεών και προτάσεων που προέρχονται από νέους ανθρώπους. Συμβάλλει με τον τρόπο αυτό στην καταπολέμηση της ανεργίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Θέτει τους επόμενους στόχους και σκοπούς που επιδιώκει προσφέροντας όχι μόνο απλά τα ερεθίσματα στους νέους επιστήμονες, αλλά δημιουργώντας τις προϋποθέσεις και το πλαίσιο αξιοποίησης των ικανοτήτων τους με τη χρήση νέων τεχνολογιών και μεθόδων.

Προσφέρει πλέον ένα ολοκληρωμένο και δομημένο περιβάλλον αρχικά για την εξοικείωση και την άτυπη εκπαίδευση και στη συνέχεια για την περαιτέρω ενασχόληση και ανάπτυξη της καινοτομικής επιχειρηματικής σκέψης με στόχο την πρόοδο και την επαγγελματική σταδιοδρομία των νέων.

Δημοσιεύτηκε 11 Ιουνίου, 2014