Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία

Μια βασικότατη πλευρά της ζωής των αρχαίων Ελλήνων, λιγότερο ίσως γνωστή από την αρχαία Ελληνική φιλοσοφία και θρησκεία ή τη στρατιωτική ιστορία των αρχαίων Ελλήνων, είναι η τεχνολογία. Ένας πολιτισμός όμως δεν προσπελαύνεται χωρίς την κατανόηση βασικών κοινωνικών φαινομένων όπως η Οικονομία και η Τεχνολογία που την στηρίζει. Φαίνεται δε ότι αυτή η Τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων δεν ήταν πρώτη στις προτιμήσεις των μελετών-μας, ούτε και περιέχεται στη διδασκαλία της αρχαιοελληνικής Ιστορίας στα σχολεία-μας. Τόσο μεγάλες ήσαν αυτές οι ελλείψεις, ώστε οδήγησαν μερικές φορές στον μύθο "οι αρχαίοι Έλληνες εχθρεύονταν την Τεχνολογία!".

Θεματικές Περιοχές

Μάθετε για την Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία μέσα από την σειρά επιστημονικών άρθρων

Περισσότερα

3Δ Αναπαραστάσεις

Παρακολουθήστε την 3Δ αναπαράσταση σημαντικών αρχαίων ελληνικών επιτευγμάτων

Περισσότερα

Συζητήσεις

Συνδεθείτε στις συζητήσεις και ανταλλάξτε απόψεις για την Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία

Περισσότερα

Όροι χρήσης της ιστοσελίδας

Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσει ότι το περιεχόμενο αυτής της ιστοσελίδας είναι ακριβές και ενημερωμένο, ωστόσο, το «ΝΟΗΣΙΣ» δεν παρέχει εγγύηση σχετικά με την αξιοπιστία, την ακρίβεια ή την πληρότητα των πληροφοριών που αναγράφονται σε αυτή την ιστοσελίδα.

Η χρήση των κειμένων αυτής της ιστοσελίδας είναι μόνο για πληροφόρηση, ενημέρωση και όχι για εμπορική χρήση. Απαγορεύεται η αντιγραφή ή η καταχώρηση σε άλλο δίκτυο ή η μετάδοση του υλικού από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης καθώς και τροποποίηση των κειμένων. Απαγορεύεται ρητά η χρήση για οποιονδήποτε άλλο λόγο και μπορεί να επιφέρει αστικές και ποινικές κυρώσεις. Η παραβίαση των δικαιωμάτων αυτών διώκεται ποινικά.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων της θεματικής πύλης για προσωπική χρήση, εφόσον αναφέρεται ως προέλευση το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» και η ηλεκτρονική διεύθυνση της θεματικής πύλης (http://www.noesis.edu.gr/aet).

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των εικόνων φωτογραφιών και των σχεδίων που εμφανίζονται στις σελίδες της θεματικής πύλης για την Αρχαία Τεχνολογία. Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών ανήκουν στον εκδοτικό οίκο ή τον κάτοχο τους που αναφέρεται στον τίτλο της αντίστοιχης εικόνας.

Σύνδεσμοι