Συχνές Ερωτήσεις

Τι μπορώ να δω και να κάνω στο ΝΟΗΣΙΣ;

 • Μπορείτε να δείτε την προβολή της αρεσκείας σας στο Πλανητάριο, το Κοσμοθέατρο ή / και τον Προσομοιωτή. Σε ένα από τα παραπάνω θεάματα θα βρείτε κάποια προβολή που να απευθύνεται στα ενδιαφέροντά σας, ή στην ηλικία των παιδιών που πιθανόν συνοδεύετε.
 • Μπορείτε να επισκεφθείτε το Μουσείο Τεχνολογίας.
  Στο Μουσείο θα βρείτε:

  • Το Εκθετήριο Τεχνολογίας Μεταφορών, δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να θυμηθούν αυτοκίνητα που υπήρξαν «σταθμοί» στην ιστορία της αυτοκίνησης, να γνωρίσουν ξεχωριστά μοντέλα και να συγκρίνουν τις τάσεις του παρελθόντος με αυτές του παρόντος και ενδεχομένως του μέλλοντος.
  • Το Τεχνοπάρκο, είναι ένας χώρος διάδρασης. Ο επισκέπτης συμμετέχει ενεργά, πρωταγωνιστεί και μαθαίνει διασκεδάζοντας. Περιλαμβάνει 40 εκθέματα, τα οποία αναφέρονται σε ποικιλία επιστημονικών θεμάτων, όπως ο ηλεκτρισμός, ο μαγνητισμός, η οπτική, η μηχανική κ.ά.
  • Το εκθετήριο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας. Μια έκθεση στην οποία παρουσιάζονται δείγματα τεχνολογικών στοιχείων και επιτευγμάτων της Αρχαίας Ελλάδας, με ομοιώματα που κατασκευάστηκαν σύμφωνα με γραπτές πηγές και αφορούν στην καθημερινή ζωή, στις κατασκευές, στη ναυπηγική, στη μετρητική, στη μηχανολογία κ.ά.
  • Να αναζητήσετε πληροφορίες για τεχνολογικά και επιστημονικά ζητήματα στη βιβλιοθήκη μας
  • Να απολαύσετε τον καφέ ή το γεύμα σας στο Planetarium Barestau
  • Να επισκεφθείτε το κατάστημα αναμνηστικών & δώρων

Προϋποθέσεις εισόδου στους χώρους του ΝΟΗΣΙΣ
Στο Κοσμοθέατρο και το Πλανητάριο τα παιδιά που συνοδεύετε πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 ετών. Στον Προσομοιωτή – για λόγους της δικής σας ασφάλειας – δεν επιτρέπονται παιδιά κάτω των 7 ετών και ύψους κάτω από 1μ. και 20 εκ.
Ασυνόδευτα παιδιά γίνονται δεκτά, αν είναι τουλάχιστο 12 ετών.

Πώς μπορώ να έρθω στο ΝΟΗΣΙΣ;

 • Με ΙΧ / αυτοκίνητο:
  Το ΝΟΗΣΙΣ βρίσκεται στην ανατολική Θεσσαλονίκη, στο Δήμο Θέρμης, επάνω από την Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής, απέναντι από το εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos. Η είσοδος στο χώρο μας γίνεται από την παλαιά οδό Χαριλάου - Θέρμης. Ακολουθήστε τις καφέ πινακίδες NOESIS ή συμβουλευτείτε το χάρτη μας. Περίπου 300 θέσεις στάθμευσης είναι στη διάθεσή σας.
 • Με λεωφορείο ΟΑΣΘ:
  • Με αφετηρία το πάρκο Νέας Ελβετίας (τέρμα γραμμής 10, Χαριλάου) επιβιβάζεστε στο λεωφορείο Νο 66, στάση "Ζώνη Καινοτομίας".  Δείτε τη σχετική σελίδα του ΟΑΣΘ.
  • Με αφετηρία τον Τ.Σ. Βούλγαρη (τέρμα γραμμής 31 – Βούλγαρη) επιβιβάζεστε σε ένα από τα λεωφορεία 36, 36Β, 36Ε, 36Κ, 36Ρ, 36Υ, 36Ζ, στάση "Κέντρο Διάδοσης Επιστημών".

NOESIS map

Πότε λειτουργεί το ΝΟΗΣΙΣ και ποιές είναι οι τιμές;

Για τη λειτουργία, το πρόγραμμα προβολών και τις τιμές εισιτηρίων του ΝΟΗΣΙΣ πατήστε εδώ.

 

 

Είμαστε ομάδα / σχολείο / σύλλογος. Πώς μπορούμε να σας επισκεφθούμε;

Αν είστε τουλάχιστον 10 άτομα, μπορείτε να κάνετε ομαδική κράτηση. Η κράτηση γίνεται τηλεφωνικά στο 2310-483000 (επιλογή 2), Δευτέρα – Παρασκευή από τις 8:30-13:30.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, καλό θα είναι να γνωρίζετε:

 • Τον αριθμό ατόμων της ομάδας σας
 • Τι θέλετε να δείτε / ποιόν χώρο να επισκεφθείτε

Οι κρατήσεις δεν μπορούν να γίνουν προκαταβολικά για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 4 μηνών και αφορούν όλους τους χώρους πλην του Προσομοιωτή. Οι ομάδες εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα.

Πώς μπορώ να επωφεληθώ από τις προσφορές σας;

Μπορείτε να επισκεφθείτε έναν ή περισσότερους χώρους και να εκμεταλλευτείτε την έκπτωση που σας παρέχεται από τα συνδυαστικά εισιτήρια. Δείτε τις τρέχουσες τιμές στο πρόγραμμα λειτουργίας.

Πώς μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας και να ενημερώνομαι για τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες σας;

Τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας μας είναι:
6ο χλμ. Οδού Θεσσαλονίκης - Θέρμης
570 01 Θέρμη.
Για ΕΛΤΑ, χρησιμοποιήστε την ΤΘ 60330.
Τηλέφωνο: 2310 483 000 Φάξ: 2310 483 020
e-mail: info@noesis.edu.gr

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση ενημέρωση για τις δραστηριότητες μας, συμπληρώστε τα στοιχεία στη φόρμα που θα βρείτε πατώντας εδώ.

Συντεταγμένες GPS:
Γεωγρ. Μήκος 22.99599Ε
Γεωγρ. Πλάτος 40.56338Ν
Δείτε μας στο Google Maps

European Union Digital Greece Espa
Με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης