Μονοήμερα θεματικά εργαστήρια για παιδιά

Ανασκαφή

Είσαι έτοιμος/η να γίνεις παλαιοντολόγος και να ανακαλύψεις μυστήρια απολιθώματα που βρίσκονται κρυμμένα στο μουσείο;Σε 1,5 ώρα τα παιδιά εξοικειώνονται με την επιστήμη της παλαιοντολογίας, μαθαίνουν για τις γεωεπιστήμες, χρησιμοποιούν τον ειδικό εξοπλισμό για να εντοπίσουν ένα μυστήριο χώρο του μουσείου, αξιοποιώντας τα όσα έμαθαν για να ανασύρουν πιθανά απολιθώματα.

Απευθύνεται σε παιδιά από Β’ μέχρι Ε’ Δημοτικού.
Διάρκεια: 90΄.

Επιστήμονας από τζάκι!

Επιστήμονας από..τζάκι. Χρισοτυγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο ΝΟΗΣΙΣ

Στο συγκεκριμένο εργαστήριο διεξάγονται πειράματα φυσικής και χημείας από την ομάδα εμψυχωτών του Νόησις , εμπνευσμένα από τα χριστουγεννιάτικα έθιμα και αντικείμενα. Κατόπιν, τα παιδιά προβαίνουν στη δημιουργία θεματικής κατασκευής, μεταμορφώνοντας ένα επιστημονικό αντικείμενο σε στολίδι.

Απευθύνεται σε παιδιά από Β’ μέχρι Ε’ Δημοτικού.
Διάρκεια: 90΄.

 

 

 

Τα Χριστούγεννα του επιστήμονα.

Πρόκειται για ένα science show, από την ομάδα εμψυχωτών του Νόησις, το οποίο περιλαμβάνεται στο Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του ΝΟΗΣΙΣ και υλοποιείται στο χώρο υποδοχής των επισκεπτών με δωρεάν παρακολούθηση. Περιλαμβάνει μια σειρά πειραμάτων επίδειξης, τα οποία συνδέονται με το πνεύμα των Χριστουγέννων. Το περιεχόμενο του προγράμματος διαφοροποιείται κάθε χρόνο, προκειμένου  να προσφέρει κάτι διαφορετικό στους επισκέπτες του ΝΟΗΣΙΣ την περίοδο των Χριστουγέννων.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.
Διάρκεια: 20΄

Πετάει, πετάει … ο χαρταετός!!!

Εργαστήριο μελέτης και κατασκευής χαρταετού από την ομάδα εμψυχωτών του Νόησις . Οι συμμετέχοντες εμπλέκονται σε συζήτηση σχετικά με τους χαρταετούς και τη σχέση τους με τα έθιμα της Ελλάδας, την ψυχαγωγία αλλά και την μηχανική των πτήσεων. Στη συνέχεια, η συζήτηση εστιάζει στις αρχές της πτήσης, δηλαδή ποιες δυνάμεις ασκούνται στα σώματα  που  κινούνται στον αέρα και ποιο αποτέλεσμα έχει η κάθε μια στην  κίνηση του σώματος. Αφού παρουσιαστούν διάφοροι τύποι χαρταετών και μελετηθούν τα διάφορα χαρακτηριστικά τους σε σχέση με τις αρχές της πτήσης, αρχίζει η κατασκευή του παραδοσιακού εξαγωνικού χαρταετού. Κάθε παιδί κατασκευάζει το δικό του χαρταετό δουλεύοντας σε ομάδες των δύο ατόμων.

Απευθύνεται σε παιδιά από Ε’ Δημοτικού μέχρι Β’ Γυμνασίου.
Διάρκεια: 2 ώρες.

 

Αβγά αλά επιστημονικά! 

΄Ένα εργαστήριο με αντικείμενο μελέτης το αυγό, όπου τα παιδιά επιδίδονται σε εντυπωσιακά  πειράματα φυσικής και σε πασχαλινές κατασκευές. Βίωσε και εσύ την εμπειρία ενός μικρού επιστήμονα, απόκτησε καινούργιες γνώσεις,αφέσου σε δημιουργία και κατασκευές.

 

Τα «Αυγά αλά Επιστημονικά» είναι εδώ να σου προσφέρουν:
– Show πειραμάτων με πρωταγωνιστή το αυγό
– Εργαστήρι πασχαλινών κατασκευών και χειροτεχνίας
– Αναμνηστικά δωράκια
– 1,5 ώρα δημιουργική απασχόληση με συνοδούς-παιδαγωγούς

Απευθύνεται σε παιδιά από Β’ μέχρι Ε’ Δημοτικού.
Διάρκεια: 90΄

Slime!

Τα παιδιά  εξοικειώνονται με  τα πολυμερή και τις ιδιότητες των ρευστών, λύνουν το μυστήριο και παρασκευάζουν τριών ειδών διαφορετικά slimes, τα οποία τα παίρνουν μαζί τους.

Απευθύνεται σε παιδιά από Β’ μέχρι Ε’ Δημοτικού.
Διάρκεια: 90΄

 

 

 

Η καρδιά μου χτυπά!

 Τι είναι η καρδιά και πώς λειτουργεί;
– Γνωρίζεις τι είναι ο σφυγμός και πώς τον μετράμε;
– Γιατί το αίμα έχει κόκκινο χρώμα;
– Αγαπάς τη γνώση μέσα από πειράματα και κατασκευές;

Ετοιμαστείτε να δώσουμε απαντήσεις στα παραπάνω, προσφέροντας στα παιδιά:
– 1 ½ ώρα ψυχαγωγία και βιωματική εκπαίδευση
– Πειράματα επίδειξης από τον Dr. Noesis
– Διεξαγωγή πειραμάτων σε ατομικό και ομαδοσυνεργατικό πλαίσιο
– Αναμνηστικό δωράκι

European Union Digital Greece Espa
Με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης