Προβολές για το Δημοτικό

Για τους φίλους μας του Δημοτικού έχουμε επιλέξει προβολές ταινιών και εκπαιδευτικά προγράμματα που είναι κατάλληλα για την ηλικία τους. Στο Μουσείο Τεχνολογίας, έχουμε προσαρμόσει το περιεχόμενο της ξενάγησης στα δικά τους ενδιαφέροντα και δυνατότητες!

Πλανητάριο

Το κλίμα της Γης

Η θέση της Γης στο ηλιακό σύστημα προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη και εξέλιξη της ζωής. Οι συνθήκες αυτές ωστόσο δεν είναι αμετάβλητες στο πέρασμα του χρόνου. Στις μέρες μας, οι παρεμβάσεις του ανθρώπου στο περιβάλλον έχουν επιφέρει μία νέα κλιματική αλλαγή που αναγκάζει στη λήψη δραστικών μέτρων για την αντιμετώπισή της. Η ταινία παρουσιάζει τους παράγοντες που επηρεάζουν τις κλιματικές συνθήκες του πλανήτη μας.
Από Δ΄ Δημοτικού μέχρι ενήλικες.

Αστερισμοί και μύθοι

Ένα παιχνίδι ανακάλυψης των μυστηρίων του ουρανού, μέσα σε ένα εκθαμβωτικό τοπίο πέρα από κάθε γνώση και φαντασία. Ανακαλύψτε τη μαγεία του νυχτερινού ουρανού, μέσα από τους μύθους των αστερισμών.
Για Δημοτικό και Γυμνάσιο.

Από τη Γη στο σύμπαν

Ένα ταξίδι στις ουράνιες ανακαλύψεις, από τις θεωρίες των αρχαίων Ελλήνων αστρονόμων μέχρι τα υπερσύγχρονα τηλεσκόπια. Επισκεφθείτε το ηλιακό σύστημα και τον Ήλιο, ζήστε τη γέννηση και το θάνατο αστεριών και ταξιδέψτε ακόμα μακρύτερα, πέρα από το γαλαξία, στην απεραντοσύνη του σύμπαντος.
Από Ε΄ Δημοτικού μέχρι ενήλικες.

Μαγικός πλανήτης – κινούμενα σχέδια

Η ιστορία της μικρής Μία που προσπαθεί να προστατέψει τη Γη και να σώσει τις 4 εποχές του χρόνου από την κλιματική αλλαγή. Δείτε περισσότερα (στην αγγλική γλώσσα) πατώντας εδώ.
Από νήπια μέχρι και Δημοτικό.

Ο τυφλός που έβλεπε τα αστέρια

Ο τυφλός, σοφός γέροντας, έχει πολλά να διδάξει για τον ουρανό, τα αστέρια, αλλά και για την ίδια τη ζωή.
Από Νήπια μέχρι και τις πρώτες τάξεις Δημοτικού.

Κοσμοθέατρο

The great journey – Το θαυμαστό ταξίδι – 2D

Η ταινία παρουσιάζει τον τρόπο που ένας αστρονόμος βλέπει τον κόσμο και πώς αντιλαμβάνεται την επιστήμη και τα επιτεύγματά της. Απολαύστε εντυπωσιακές εικόνες ουράνιων σωμάτων, πλανητών, αστεριών και γνωρίστε το πώς διαμορφώθηκαν οι γνώσεις του ανθρώπου για το σύμπαν στο πέρασμα του χρόνου.
Για όλες τις ηλικίες.

Dream big – Τα θαύματα της μηχανικής – 3D

Από τα κτίρια που αγγίζουν τον ουρανό μέχρι τα υποβρύχια ρομπότ που ερευνούν τον βυθό, τα ηλιακά αυτοκίνητα και τις «έξυπνες», βιώσιμες πόλεις, η ταινία «Dream big – Τα θαύματα της μηχανικής» αναδεικνύει την ανθρώπινη ευφυΐα που βρίσκεται πίσω από τα μικρά και μεγάλα θαύματα των τεχνολογικών επιτευγμάτων και αποκαλύπτει τη δημιουργικότητα και τα ανθρωπιστικά αισθήματα που ωθούν τους μηχανικούς να δημιουργούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους συνανθρώπους τους.
Για όλες τις ηλικίες.

Οι Δεινόσαυροι – Γίγαντες της Παταγονίας – 3D

Οι Δεινόσαυροι, που κυριαρχούσαν στην Παταγονία πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια σας και αποκτούν τριδιάστατη μορφή στη γιγαντοοθόνη του Κοσμοθεάτρου.
Για όλες τις ηλικίες.

 

ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΤΗΣ – 3D

Φοράτε τα 3D γυαλιά σας, ανεβαίνετε σε ένα από τα τρία εξαθέσια οχήματα, που συγχρονίζονται με την κίνηση της εικόνας και ταξιδεύετε στα τριδιάστατα μονοπάτια της περιπέτειας, στο τότε, στο τώρα, στο μετά, στη Γη και πέρα απ’ αυτή.

Για λόγους ασφαλείας, η είσοδος στον Προσομοιωτή δεν επιτρέπεται σε παιδιά μικρότερα της Γ’ Δημοτικού και χαμηλότερα από 1,20 μ. ύψος.