“Όαση στο διάστημα”

img_56ab40ccd81cΗ “Όαση στο Διάστημα” μας μεταφέρει σε ένα μαγευτικό ταξίδι στο Ηλιακό μας Σύστημα και πέρα από αυτό, προς αναζήτηση του πολυτιμότερου για τη ζωή αγαθού, του νερού. Χρησιμοποιώντας τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα αστρονομικών ερευνών και εξερευνήσεων, που περιλαμβάνουν σύγχρονα δεδομένα από ρομποτικούς εξερευνητές σε διαστημικές αποστολές, η «Όαση στο Διάστημα» μας προσφέρει μία νέα προοπτική σε ένα ζήτημα θεμελιώδους σημασίας, την ύπαρξη ζωής.

Η παραγωγή της προβολής «Όαση στο Διάστημα» πληρεί τις υψηλότερες τεχνικές και επιστημονικές προδιαγραφές και στηρίζεται μεταξύ άλλων σε φωτογραφικά δεδομένα από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble, τα προγράμματα SeaWifs και Visible Earth της NASA και το εργαστήριο JPL στο Caltec, για την ακριβή αναπαράσταση της όψης των πλανητών, των δορυφόρων τους και των επιφανειακών χαρακτηριστικών τους. Με τον συνδυασμό ενός εμπνευσμένου σεναρίου, τρισδιάστατων γραφικών αναπαραστάσεων που θα σας μείνουν αξέχαστες και μοναδικού Dolby Surround ήχου, η «Όαση στο Διάστημα» θα ενημερώσει, θα ψυχαγωγήσει και θα συναρπάσει τους θεατές.

Κατάλληλο για ηλικίες άνω των 5 ετών.

Η προβολή είναι μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά και έχει διάρκεια 30 λεπτά. Υπάρχει, ακόμη, η δυνατότητα προβολής με αγγλική αφήγηση για οργανωμένες ομάδες, κατόπιν συνεννοήσεως.

Οδηγός της προβολής “Όαση στο Διάστημα” για εκπαιδευτικούς

Κατεβάστε την ηλεκτρονική έκδοση του οδηγού (PDF 670kb) με 35 σελίδες γεμάτες πληροφορίες για το ηλιακό σύστημα, τον πολύτιμο πλανήτη μας και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τη σχολική τάξη

Επιμέλεια κειμένων – μεταφράσεις:
Μαρία Καρνέζου
Ελεάνα Μπάλλα
Μιχάλης Παπουτσίδης
Ολυμπία Ράλλη

Γραφιστική επιμέλεια: Νίκος Μούτσης

Δείτε το trailer της προβολής: