Κατηγορίες
Νόησις Εργαστήρι - Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Καφέ της Επιστήμης 8.2.2016

Τα ελληνικά αρωματικά-φαρμακευτικά φυτά στην καθημερινή διατροφή

cafe-epist-ellinikafita--8.2.2016

Με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, του Βρετανικού Συμβουλίου και του ΝΟΗΣΙΣ συνεχίζεται για ενδέκατη συνεχή χρονιά η πραγματοποίηση των «Καφέ της Επιστήμης», που όπως πάντα, σας προσκαλούν να απολαύσετε τον καφέ σας και να συζητήσετε με τους ειδικούς επιστημονικά ζητήματα που προκαλούν το ενδιαφέρον μας.

Στο Καφέ της Επιστήμης αυτού του Φεβρουαρίου, ο Νίκος Κρίγκας (ΕΔΙΠ του Τήματος Βιολογίας Α.Π.Θ.) και η Διαμάντω Λάζαρη (Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Φαρμακευτικής Α.Π.Θ.), θα μας ξεναγήσουν στον υπέροχο κόσμο των αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών της Ελλάδας και θα μας μυήσουν στη χρήση τους στην καθημερινή διατροφή.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα συστατικά, τη θρεπτική αξία και τις ευεργετικές ιδιότητες επιλεγμένων φυτών, καθώς και ειδικές συ¬στάσεις, προφυλάξεις και μυστικά στη χρησιμοποίησή τους.

Η παρουσίαση καθώς και η συζήτηση που θα ακολουθήσει, θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016, στις 19.00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Λεωφόρος Στρατού 2Α).

Ο Νίκος Κρίγκας είναι Βιολόγος με διδακτορικές σπουδές στο ΑΠΘ και πολύχρονη εξειδίκευση στη συστηματική βοτανική και ταξινόμηση των φυτών.

Η Διαμάντω Λάζαρη είναι φαρμακοποιός με διδακτορικές σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μακροχρόνια εξειδίκευση στη φαρμακογνωσία και φυτοχημεία.
Οι ομιλητές συμμετέχουν στην συγγραφική ομάδα του βιβλίου «Με…Νου, Αρωματόκηπος και Ευεξία» (Εκδόσεις Πατάκης 2015).

Είσοδος ελεύθερη.

Δημοσιεύτηκε 1 Φεβρουαρίου, 2016