Αβγά αλά επιστημονικά!

Αβγά αλά επιστημονικά!

΄Ένα εργαστήριο με αντικείμενο μελέτης το αυγό, όπου τα παιδιά επιδίδονται σε εντυπωσιακά  πειράματα φυσικής και σε πασχαλινές κατασκευές. Βίωσε και εσύ την εμπειρία ενός μικρού επιστήμονα, απόκτησε καινούργιες γνώσεις,αφέσου σε δημιουργία και κατασκευές.

 

Τα «Αυγά αλά Επιστημονικά» είναι εδώ να σου προσφέρουν:
– Show πειραμάτων με πρωταγωνιστή το αυγό
– Εργαστήρι πασχαλινών κατασκευών και χειροτεχνίας
– Αναμνηστικά δωράκια
– 1,5 ώρα δημιουργική απασχόληση με συνοδούς-παιδαγωγούς

Απευθύνεται σε παιδιά από Β’ μέχρι Ε’ Δημοτικού.
Διάρκεια: 90΄

NOESIS MAKER

Το πρόγραμμα NOESIS MAKER by Robotixlab είναι μία σειρά ανεξάρτητων εργαστηρίων με αντικείμενο τις επιστήμες και την τεχνολογία και αφορά στις θεματικές Physical Computing, Video Game Design και Electronics-Soldering.

Κάθε θεματικό εργαστήριο ολοκληρώνεται σε 3 συναντήσεις των 90 λεπτών η κάθε μια και αφορά σε 2 ηλικιακές ομάδες: μαθητές Δ’ – ΣΤ’ Δημοτικού και μαθητές Α’ – Γ’ Γυμνασίου.

Physical Computing

Οι περισσότερες καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές των ημερών μας, από τα κινητά τηλέφωνα μέχρι τα έξυπνα σπίτια βασίζονται στην τεχνολογία Physical Computing και πιο συγκεκριμένα των μικροϋπολογιστών με τους αισθητήρες και τους ενεργοποιητές. Σε αυτή την θεματική αναλύουμε την τεχνολογία αυτή βλέποντας βιωματικά κάποιες εφαρμογές σαν παραδείγματα. Στην συνέχεια, μαθαίνουμε να δουλεύουμε με τα απαραίτητα εργαλεία (hardware/software) ώστε να δημιουργούμε δικές μας απλές εφαρμογές, όπως μετρητές βημάτων πεζοπορίας, ηλεκτρονικά μουσικά όργανα και συσκευές ραδιοεπικοινωνίας για ασύρματες εφαρμογές τηλεμετρίας. Κατά την δεύτερη και τρίτη συνάντηση εφαρμόζουμε τις βασικές γνώσεις του πρώτου εργαστηρίου για να υλοποιήσουμε ένα πιο ολοκληρωμένο project ρομποτικής με κίνηση, φως και διαδραστικότητα. Το μεγαλύτερο ηλικιακά γκρουπ εμβαθύνει περισσότερο τόσο σε επίπεδο προγραμματιστικό όσο και σε επίπεδο χρήσης περιφερειακών αισθητήρων στο σύστημα.

Αριθμός συμμετεχόντων: 15

Κόστος: 60,00 €

 

Video Game Design

Η θεματική αυτή βάζει τους συμμετέχοντες από την “πίσω πλευρά της κουρτίνας” και τους αποκαλύπτει την λογική, τους κανόνες, τα μαθηματικά και τους αλγόριθμους απλών video games. Μέσα από αυτό το εργαστήριο δίνουμε την δυνατότητα να απενοχοποιηθούν τα video games, καθώς τα παιδιά από απλοί χρήστες γίνονται οι κατασκευαστές των δικών τους video games. Κατά την πρώτη εισαγωγική συνάντηση αναλύουμε τα video games και γνωρίζουμε βιωματικά παίζοντας με μια νέα σχετικά κατηγορία, αυτή των διαδραστικών games, που σε σηκώνουν από τον καναπέ και παίζονται με κινήσεις όλου του σώματος. Τέλος, μαθαίνουμε τα απαραίτητα εργαλεία, ώστε στη δεύτερη και τρίτη συνάντηση να φτιάξουμε το δικό μας video game. Η μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα ακολουθεί την ίδια γενική δομή, αλλά χρησιμοποιεί διαφορετικά εργαλεία (hardware/software), ώστε να δημιουργήσει ένα πιο “advanced” παιχνίδι.

Αριθμός συμμετεχόντων: 15

Κόστος: 60,00 €

 

Electronics – Soldering

Οι συμμετέχοντες αποκτούν κάποιες βασικές γνώσεις για τα ηλεκτρονικά κυκλώματα, τον σχεδιασμό τους και την κατασκευή ηλεκτρονικών πλακετών (PCB design). Επίσης, μαθαίνουν για την ασφαλή χρήση του κολλητηριού (soldering iron) και κολλούν για εξάσκηση μερικά ηλεκτρονικά εξαρτήματα σε πλακέτα γενικής χρήσης. Κατά την δεύτερη συνάντηση σχεδιάζουν ένα απλό δημιουργικό ηλεκτρονικό κύκλωμα (με ήχο, κίνηση ή φως) και το κατασκευάζουν κολλώντας με κολλητήρι τα εξαρτήματα. Στο τέλος, κρατούν την κατασκευή τους για το σπίτι. Η μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα συμμετεχόντων σχεδιάζει και κατασκευάζει ένα πιο πολύπλοκο ηλεκτρονικό project.

Αριθμός συμμετεχόντων: 15

Κόστος: 60,00 €

 

Για δηλώσεις συμμετοχής (μόνο ηλεκτρονικά) πατήστε εδώ.

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στα τμήματα όλων των θεματικών καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Τα εργαστήρια Robotixlab σχεδιάζονται από τον Μηχανικό Ρομποτικής, Αντώνη Κάνουρα και υλοποιούνται από την Robotixlab και τους εκπαιδευμένους εμψυχωτές/εκπαιδευτές της. Η Robotixlab με έδρα την Θεσσαλονίκη σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις με αντικείμενο την ρομποτική και την τεχνολογία για παιδιά από το 2008.

Διαδικασία εξασφάλισης συμμετοχής

  1. Συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής.
  2. Τρόποι πληρωμής:

– Ηλεκτρονική πληρωμή. Γίνονται δεκτές όλες οι χρεωστικές / πιστωτικές κάρτες VISA, Mastercard.

– Συμπλήρωση της φόρμας στο ΝΟΗΣΙΣ, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και πληρωμή στο ταμείο κατά τις ώρες λειτουργίας του (Τρίτη έως Παρασκευή 9:00 – 15:00, Σάββατο 11:30 – 18:00, Κυριακή 11:30 – 18:00).

  1. Εξασφάλιση οριστικής συμμετοχής:

Η οριστική συμμετοχή στο πρόγραμμα εξασφαλίζεται με την καταβολή του ποσού συμμετοχής και τη λήψη επιβεβαιωτικού email.

 

Πληροφορίες:

Μιχάλης Παπουτσίδης

Τηλέφωνο: 2310 483 000, εσωτ. 140 (Τρίτη – Παρασκευή, 10.00 – 14.00)

Φαξ: 2310 483 020

e-mail: papoutsidis@noesis.edu.gr

Χρησιμοποιώντας ειδικά drones ως εκπαιδευτικό εργαλείο, τα παιδιά εξασκούνται στο χειρισμό ενός drone, μαθαίνουν σχετικές έννοιες φυσικής και μηχανολογίας και εισάγονται στον προγραμματισμό. Κύκλοι 3 εργαστηρίων, διάρκειας 90 λεπτών, για μαθητές Δ΄ Δημοτικού – Α΄ Γυμνασίου.

Επίπεδο 1: Γνωρίζουμε τα Drones και τις εφαρμογές τους
Για μαθητές από Δ΄ Δημοτικού μέχρι Α΄ Γυμνασίου
Τα drones ή στα ελληνικά «Συστήματα μη επανδρωμένων Αεροσκαφών» είναι ένας από τους πιο γρήγορα αναπτυσσόμενους κλάδους της τεχνολογίας. Οι εφαρμογές τους είναι πάρα πολλές και αυξάνουν συνεχώς καθώς εξελίσσονται. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωριμία με τα Drones 1 – Ασημένια φτερά» είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Χρησιμοποιώντας ειδικά drones ως εκπαιδευτικό εργαλείο, διδάσκουμε βασικές δεξιότητες και γνώσεις σε παιδιά 10-13 ετών (Δ’ Δημοτικού – Α’ Γυμνασίου).
Σε επίπεδο τεχνικών γνώσεων τα παιδιά:
• Μαθαίνουν έννοιες φυσικής και μηχανολογίας, που σχετίζονται με την πτητική ικανότητα των drones.
• Μαθαίνουν βασικά στοιχεία για το νομικό πλαίσιο, το οποίο διέπει τη χρήση των drones στην Ελλάδα από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
• Μαθαίνουν πώς να χειρίζονται ένα drone μέσα από μια σειρά δοκιμασιών ακρίβειας, ταχύτητας και δεξιοτεχνίας.
• Μαθαίνουν να προγραμματίζουν, σχεδιάζοντας και εκτελώντας ένα σχέδιο πτήσης βάσει κάποιου σεναρίου.

Σε επίπεδο γενικών δεξιοτήτων, το πρόγραμμα εστιάζει στις βασικές δεξιότητες του 21ου αιώνα. Τα παιδιά μαθαίνουν πώς να επικοινωνούν και να συνεργάζονται σε μικρές ομάδες, ώστε να εντοπίζουν και να επιλύουν προβλήματα. Επίσης, ενθαρρύνονται να αξιοποιήσουν το προσωπικό στοιχείο του κάθε μέλους της ομάδας, επινοώντας μια λύση διαφορετική από αυτές των άλλων ομάδων.
Φυσικά, όλα τα παραπάνω στηρίζονται σε έναν βασικό πυλώνα: το παιχνίδι. Τα drones είναι το κατάλληλο εργαλείο, ώστε να δώσουμε στα παιδιά όλες τις παραπάνω δεξιότητες και γνώσεις, χωρίς να χρειαστεί να τους τις διδάξουμε… αρκεί να παίξουμε.
Ηλικία: Δ΄ Δημοτικού – Α΄ Γυμνασίου
Αριθμός συμμετεχόντων: 16
Κόστος: 60€

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στα τμήματα όλων των επιπέδων καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.
Η οργάνωση του περιεχομένου και η εκτέλεση του προγράμματος είναι από τον Χρήστο Λιάμπα, Μηχανολόγο Μηχανικό, Δάσκαλο Ρομποτικής, νέων τεχνολογιών και Drones.
* Το πρόγραμμα αυτό δεν χορηγεί κρατικό δίπλωμα πτητικής ικανότητας drones, αλλά έχει ως στόχο να εμπνεύσει τα παιδιά να ασχοληθούν με το μαγικό κόσμο της τεχνολογίας, να δουλεύουν ομαδικά, να συνεργάζονται και να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες του 21ου αιώνα.
Για δηλώσεις συμμετοχής (μόνο ηλεκτρονικά) πατήστε εδώ.

Διαδικασία εξασφάλισης συμμετοχής
1. Συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής.
2. Τρόποι πληρωμής:
– Ηλεκτρονική πληρωμή. Γίνονται δεκτές όλες οι χρεωστικές / πιστωτικές κάρτες VISA, Mastercard.
– Συμπλήρωση της φόρμας στο ΝΟΗΣΙΣ, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και πληρωμή στο ταμείο κατά τις ώρες λειτουργίας του (Τρίτη έως Παρασκευή 9:00 – 15:00, Σάββατο 11:30 – 18:00, Κυριακή 11:30 – 18:00).
3. Εξασφάλιση οριστικής συμμετοχής:
Η οριστική συμμετοχή στο πρόγραμμα εξασφαλίζεται με την καταβολή του ποσού συμμετοχής και τη λήψη επιβεβαιωτικού email.

Πληροφορίες:
Μιχάλης Παπουτσίδης
Τηλέφωνο: 2310 483 000, εσωτ. 140 (Τρίτη – Παρασκευή, 10.00 – 14.00)
Φαξ: 2310 483 020
e-mail: papoutsidis@noesis.edu.gr

Το ΝΟΗΣΙΣ σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στον χώρο της δημόσιας υγείας και ως φορέας μη τυπικής εκπαίδευσης, λαμβάνει υπόψη του τόσο τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που αφορούν στη λειτουργία των μουσείων, όσο και τα μέτρα τα οποία εφαρμόζονται στις σχολικές αίθουσες, φροντίζοντας οι εκπαιδευτικές δράσεις του να πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες και εγκυκλίους. Θέτοντας ως πρωταρχική προτεραιότητα και κύριο μέλημά του την ασφάλεια και υγεία των μικρών και μεγάλων φίλων του, των στελεχών και των συνεργατών του, θα ορίσει το πλαίσιο υλοποίησης των προγραμμάτων του, καλώντας όλους να το σεβαστούν και να το εφαρμόσουν. Η διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων θα τηρηθεί απαρέγκλιτα, όπως ισχύει σε όλα τα προγράμματα του φορέα.

Δημιουργική ρομποτική


Δημιουργική Ρομποτική
Μεταμορφώνοντας τα παλιά μας παιχνίδια!

Ένα πρόγραμμα που συνδυάζει την εισαγωγή στη ρομποτική, τον προγραμματισμό, τη δημιουργική κατασκευή και τη μάθηση, μέσα από την εξάσκηση της ελεύθερης φαντασίας των παιδιών. Με άξονα την εκπαίδευση, τη μάθηση, την ψυχαγωγία και τη δημιουργία, θα γνωρίσουμε το ηλεκτρικό κύκλωμα μέσω της αγώγιμης πλαστελίνης. Θα μάθουμε τους κανόνες και τις αρχές της ρομποτικής και αντλώντας έμπνευση από την αρχαία Ελλάδα και τα τεχνολογικά της επιτεύγματα, με αισθητήρες και κινητήρες, θα ολοκληρώσουμε τις δημιουργίες μας, μεταμορφώνοντας τα παλιά μας παιχνίδια, που θα φέρουμε από το σπίτι μας!

Οι κατασκευές μας θα αποτελέσουν μέρος μιας συλλογής που θα παραμείνει και θα εκτεθεί στο ΝΟΗΣΙΣ τον Ιούνιο του 2021. Η αποδόμηση της έννοιας “παλιό” ή “χαλασμένο” παιχνίδι είναι η βασική αρχή των εργαστηρίων. Ο συνδυασμός των ετερόκλιτων υλικών, η μάθηση και η ψυχαγωγία είναι η βασική δομή του πολυσύνθετου προγράμματος της Δημιουργικής Ρομποτικής.

Ηλικίες: Νηπιαγωγείο μέχρι Β΄ Δημοτικού

Αριθμός συμμετεχόντων: 16

Κόστος: 60,00 €

Για δηλώσεις συμμετοχής (μόνο ηλεκτρονικά) πατήστε εδώ.

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στα τμήματα όλων των θεματικών καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Το πρόγραμμα της Δημιουργικής Ρομποτικής σχεδιάστηκε και υλοποιείται από τον εικαστικό Γεώργιο Αντωνογιαννάκη (Georgios GreeKalogerakis) και είναι βασισμένο στις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Τέχνη και Τεχνολογία (MA Computational Arts ). Τα εργαστήρια παρουσιάζονται από τον ίδιο και την ομάδα της AgoGreece (www.agogreece.com), έχοντας ως βασικό άξονα την ανατροφοδότηση και τη συνεχή εξέλιξη του προγράμματος.

Διαδικασία εξασφάλισης συμμετοχής

  1. Συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής.
  2. Τρόποι πληρωμής:
    – Ηλεκτρονική πληρωμή. Γίνονται δεκτές όλες οι χρεωστικές / πιστωτικές κάρτες VISA, Mastercard.
    – Συμπλήρωση της φόρμας στο ΝΟΗΣΙΣ, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και πληρωμή στο ταμείο κατά τις ώρες λειτουργίας του (Τρίτη έως Παρασκευή 9:00 – 15:00, Σάββατο 11:30 – 18:00, Κυριακή 11:30 – 18:00).
  1. Εξασφάλιση οριστικής συμμετοχής:

Η οριστική συμμετοχή στο πρόγραμμα εξασφαλίζεται με την καταβολή του ποσού συμμετοχής και τη λήψη επιβεβαιωτικού email.

Πληροφορίες:

Ελεάνα Μπάλλα

τηλέφωνο 2310 483000, εσωτ. 149 (Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 10:00 – 13:00)

Φαξ: 2310 483 020

e-mail: balla@noesis.edu.gr

Το ΝΟΗΣΙΣ σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στον χώρο της δημόσιας υγείας και ως φορέας μη τυπικής εκπαίδευσης, λαμβάνει υπόψη του τόσο τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που αφορούν στη λειτουργία των μουσείων, όσο και τα μέτρα τα οποία εφαρμόζονται στις σχολικές αίθουσες, φροντίζοντας οι εκπαιδευτικές δράσεις του να πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες και εγκυκλίους. Θέτοντας ως πρωταρχική προτεραιότητα και κύριο μέλημά του την ασφάλεια και υγεία των μικρών και μεγάλων φίλων του, των στελεχών και των συνεργατών του, θα ορίσει το πλαίσιο υλοποίησης των προγραμμάτων του, καλώντας όλους να το σεβαστούν και να το εφαρμόσουν. Η διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων θα τηρηθεί απαρέγκλιτα, όπως ισχύει σε όλα τα προγράμματα του φορέα.

Peiramatistas!

 

Επιστημονικές διαδρομές

Οι φετινοί Peiramatistas χαράζουν επιστημονικές διαδρομές, στα ίχνη του Οδυσσέα, στο δρόμο για τη Σελήνη, στο ταξίδι του φωτός, στις διαδρομές της αυτοκίνησης. Θα πραγματοποιηθούν τέσσερα εργαστήρια με κοινό στοιχείο την πορεία, το ταξίδι, με την κυριολεκτική ή μεταφορική έννοια. Έχει και η τεχνολογία τις δικές της διαδρομές. Όλα είναι ένα ταξίδι του μυαλού και της νόησης που δεν σταματά να προχωρά, να ανακαλύπτει, να εξερευνά νέους δρόμους στην ιστορία των επιστημών.

Ηλικία: Νήπια – Β΄ Δημοτικού
Αριθμός συμμετεχόντων: 20
Κόστος: 60,00€

Τα βιωματικά εργαστήρια STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) συνδυάζουν πειράματα, κατασκευές, παιχνίδια. Κάθε εργαστήριο εστιάζει σε μια θεματική ενότητα: Χαρτογραφία και πλεύσεις, διαστημικά ταξίδια, οπτική φυσική, τεχνολογία της αυτοκίνησης.

Αναλυτικά τα τέσσερα εργαστήρια:

Στα ίχνη του Οδυσσέα
Ένα εργαστήριο με θέμα τις θαλασσινές διαδρομές, την άνωση και τις πλεύσεις, την χαρτογραφία, τη δύναμη του αέρα, τα πλωτά μέσα μεταφοράς, με αφορμή τη θαλασσοπορία του Οδυσσέα. Ουσιαστικά, πρόκειται για την προετοιμασία στο εργαστήριο ενός ταξιδιού με πανιά. «Ναυπηγοί και ιστιοπλόοι, χαρτογράφοι και γεωγράφοι» ακολουθούν τη ρότα του Οδυσσέα. Το εργαστήριο περιλαμβάνει πειράματα και κατασκευές με θέμα την άνωση, δημιουργικές κατασκευές πλωτών μέσων με πανί με απλά υλικά (καλαμάκια, ξυλάκια κλπ), κατασκευή ανεμοδείκτη, παιχνίδι με συντεταγμένες στο χάρτη της Μεσογείου.

Στο δρόμο για τη Σελήνη
Τα διαστημικά ταξίδια, οι αποστολές στη Σελήνη, οι εκτοξεύσεις, η ζωή στο διάστημα. Όλα αυτά με αφορμή τα 50 χρόνια από την πρώτη αποστολή στο Φεγγάρι. Θα οργανώσουμε μια διαστημική αποστολή, νικώντας τη βαρύτητα, κατασκευάζοντας ένα σύστημα εκτόξευσης, παρατηρώντας τις φάσεις της Σελήνης, θα καταλήξουμε στο πρώτο βήμα του ανθρώπου στο φεγγάρι. Πρόκειται για ένα εργαστήριο μύησης στον κόσμο των διαστημικών ταξιδιών. Με τα στιγμιότυπα από την πρώτη προσσελήνωση και τη δύναμη της φαντασίας, θα αναβιώσουμε μια σημαντική στιγμή στην ιστορία των επιστημών.

Το ταξίδι του φωτός
Μια διερεύνηση στην οπτική φυσική, το φως και τη σκιά, την ηλιακή ενέργεια, τα χρώματα, την οπτική αντίληψη, τη φωτογραφία και την κινούμενη εικόνα. Στο εργαστήριο θα αναφερθούμε στη δύναμη του φωτός και την ηλιακή ενέργεια, στη σύνθεση και την ανάλυση των χρωμάτων, στη σκιά και τα ημιδιάφανα υλικά, στην αποτύπωση της εικόνας και στην κινούμενη εικόνα. Θα δημιουργήσουμε προβαλλόμενες εικόνες από σκιά υλικών, θα συνθέσουμε χρώματα με προβολές. Πρόκειται για ένα πέρασμα από τις φυσικές ιδιότητες του φωτός μέχρι τις τέχνες του θεάτρου σκιών, της φωτογραφίας και του κινηματογράφου.

Διαδρομές της αυτοκίνησης
Μια περιήγηση στην τεχνολογία της αυτοκίνησης, την επινόηση του τροχού, τις εναλλακτικές πηγές προώθησης, την οδική ασφάλεια, το αυτοκίνητο του μέλλοντος. Ο δρόμος, η κίνηση, η κύλιση, το αυτοκίνητο, η ασφάλεια. Αυτές είναι οι λέξεις- κλειδιά του εργαστηρίου. Θα αναφερθούμε στον τροχό και θα πειραματιστούμε στην κύλιση πραγμάτων και ανθρώπων, θα παρατηρήσουμε τη λειτουργία του κινητήρα σε μοντέλο, θα πειραματιστούμε με εναλλακτικές μορφές κινητήρα (ηλεκτρικούς, ηλιακούς, νερού). Τέλος, θα μιλήσουμε για τη χαρά και την ασφάλεια στην αυτοκίνηση με μια κατασκευή έκπληξη!

Τα εργαστήρια φυσικών επιστημών Peiramatistas παρουσιάστηκαν ως καλή εκπαιδευτική πρακτική στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας «Για να ξαναφανταστούμε το Σχολείο» (“Reimaging schooling”), Θεσσαλονίκη, Σεπτέμβριος 2015.

Η οργάνωση του περιεχομένου και η εκτέλεση του προγράμματος πραγματοποιείται από τη «Γνώση και Εμπειρία».

Για δηλώσεις συμμετοχής (μόνο ηλεκτρονικά) πατήστε εδώ.

Διαδικασία εξασφάλισης συμμετοχής
1. Συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής.
2. Τρόποι πληρωμής:
– Ηλεκτρονική πληρωμή. Γίνονται δεκτές όλες οι χρεωστικές / πιστωτικές κάρτες VISA, Mastercard.
– Συμπλήρωση της φόρμας στο ΝΟΗΣΙΣ, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και πληρωμή στο ταμείο κατά τις ώρες λειτουργίας του (Τρίτη έως Παρασκευή 9:00 – 15:00, Σάββατο και Κυριακή 11:30 – 18:00).
3. Εξασφάλιση οριστικής συμμετοχής:
Η οριστική συμμετοχή στο πρόγραμμα εξασφαλίζεται με την καταβολή του ποσού συμμετοχής και τη λήψη επιβεβαιωτικού email.

Πληροφορίες
Μαρία Καρνέζου
Τηλέφωνο: 2310 483 000, εσωτ. 121 (Δευτέρα – Παρασκευή, 10.00 – 14.00)
Φαξ: 2310 483 020, e-mail: karnezou@noesis.edu.gr

Ανασκαφή

Εργαστήριο για τη γνωριμία των παιδιών Δ΄ – ΣΤ΄ Δημοτικού με τις γεωεπιστήμες (earth sciences).

Οι μικροί παλαιοντολόγοι χρησιμοποιούν την επιστημονική γνώση και ειδικό εξοπλισμό για να ανακαλύψουν μυστήρια απολιθώματα στο χώρο του Μουσείου. Διάρκεια: 2 ώρες

Slime

Ένα εργαστήριο γεμάτο ψυχαγωγία και εκπαίδευση, όπου οι μικροί επιστήμονες επιδίδονται σε πειράματα με κεντρικό θέμα τα πολυμερή (slimes), παρατηρούν, συλλέγουν δεδομένα και ερευνούν, ενώ στο τέλος του εργαστηρίου λαμβάνουν αναμνηστικά δωράκια.

Επιστήμονας από τζάκι

Εορταστικό εργαστήρι εμπνευσμένο από τα έθιμα των Χριστουγέννων, όπου τα παιδιά επιδίδονται σε πειράματα και κατασκευές τα οποία συνδυάζουν την επιστήμη με τη γιορταστική ατμόσφαιρα, ενώ λαμβάνουν και αναμνηστικά δωράκια.

Η καρδιά μου χτυπά!

 Τι είναι η καρδιά και πώς λειτουργεί;
– Γνωρίζεις τι είναι ο σφυγμός και πώς τον μετράμε;
– Γιατί το αίμα έχει κόκκινο χρώμα;
– Αγαπάς τη γνώση μέσα από πειράματα και κατασκευές;

Ετοιμαστείτε να δώσουμε απαντήσεις στα παραπάνω, προσφέροντας στα παιδιά:
– 1 ½ ώρα ψυχαγωγία και βιωματική εκπαίδευση
– Πειράματα επίδειξης από τον Dr. Noesis
– Διεξαγωγή πειραμάτων σε ατομικό και ομαδοσυνεργατικό πλαίσιο
– Αναμνηστικό δωράκι

Scroll Up