Κατηγορίες
Νέα Νόησις Εργαστήρι - Εκπαιδευτικά Προγράμματα

8ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

8o-banner-594x292

Το 8ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής (σχετική άδεια ΥΠΠΕΘ 174629/Δ2/02-11-2015) διοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τους Σχολικούς Συμβούλους Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας, το Σωματείο Φίλων του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και το ΝΟΗΣΙΣ «Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (σχετική απόφαση ΥΠΠΕΘ 174619/Δ2/02-11-2015).

Επισκεφθείτε το επίσημο site του συνεδρίου πατώντας εδώ.

Για την προκήρυξη του συνεδρίου πατήστε εδώ.

Συμμετέχουν συνολικά 3.197 μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 443 εκπαιδευτικοί από 172 σχολεία επτά νομών της Κεντρικής Μακεδονίας, συμμετέχουν στο 8ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, που διεξάγεται από τις 19-21 Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο Ν Οικονόμου του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «Νόησις».

Στο Συνέδριο έχουν κατατεθεί 262 συνολικά εργασίες , οι 122 από τις οποίες προέρχονται από μαθητές δημοτικών σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Gameland και η Robo-land
Κατά τη διάρκεια του 8ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις εργασίες τους, είτε με τη μορφή των εισηγήσεων όπως συμβαίνει στα Συνέδρια, είτε με τη μορφή e- Poster . Επίσης για πρώτη φορά πιλοτικά φιλοξενούνται και σχολεία από περιοχές εκτός της Κεντρικής Μακεδονίας (Θάσος, Μυτιλήνη, Κομοτηνή).Παράλληλα στον ίδιο χώρο του Συνεδρίου, οργανώνονται θεματικές εκθέσεις όπως: η Παιχνιδοχώρα (Gameland), όπου παρουσιάζονται λογισμικά παιχνιδιών που δημιουργήθηκαν από τους μαθητές και η Ρομποχώρα Robo-land που περιλαμβάνει επιλεγμένες εργασίες μαθητών στον τομέα της ρομποτικής και των αυτοματισμών.

Στη διάρκεια του τριήμερου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής θα διεξαχθούν τέσσερα διαφορετικά Εργαστήρια (Workshops) με θεματολογία από τις προηγμένες τεχνολογίες (3D printing, Εκπαιδευτική Ρομποτική, virtual reality). Για την πρόσκληση και το πρόγραμμα των Εργαστηριών πατήστε εδώ.

Σημαντικό μέρος των εργασιών που υποβλήθηκαν αφορούν στο σχολικό εκφοβισμό (bullying) , την ασφάλεια στο Διαδίκτυο (saferinternet), την εκπαιδευτική ρομποτική , την κατασκευή μετεωρολογικών σταθμών, καθώς και στις εφαρμογές android για κινητά και τάμπλετ. Εντυπωσιακές είναι οι δημιουργίες εργαλείων για εκπαιδευτικά παιχνίδια , φτιαγμένες από μαθητές δημοτικού.

Στη διάρκεια του τριήμερου Συνεδρίου θα λειτουργεί προσομοίωση ραδιοφωνικού σταθμού από μαθητές του ΙΕΚ Επανωμής , ενώ οι εργασίες του θα μεταδωθούν διαδικτυακά στις 19-21 Απριλίου μέσω τις ιστοσελίδας www.math-syn-pli.gr.

Πληροφορίες-Επικοινωνία:
Ζαχαρίας Μανουσαρίδης, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Κ Μακεδονία 6945 287797.
Ιωάννης Παπαευσταθίου, Πρόεδρος Σωματείου «Φίλοι του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης» 6944 614 561.
Ισαβέλλα Κοτίνη, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής 6946 867 487.

 

 

 

Δημοσιεύτηκε 1 Μαρτίου, 2016