Κατηγορίες
Featured Posts Νέα

Ο ΓΓ Έρευνας και Καινοτομίας, καθ. Αθ. Κυριαζής, στο ΝΟΗΣΙΣ

Ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, καθ. Αθανάσιος Κυριαζής, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΝΟΗΣΙΣ, στο περιθώριο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Ο κύριος Κυριαζής ξεναγήθηκε στις αίθουσες προβολής και στο Μουσείο Τεχνολογίας και ενημερώθηκε αναλυτικά για τη δομή, τους επιμέρους τομείς δραστηριοποίησης, τα έργα, τις προτεραιότητες και τις μελλοντικές δράσεις του Κέντρου.

Επίσης, συνομίλησε με τον Πρόεδρο, καθ. Μιχάλη Σιγάλα και τον Γενικό Διευθυντή, Αθανάσιο Κοντονικολάου, που τον ενημέρωσαν ενδελεχώς για το έργο που επιτελούν, για τις ανάγκες και τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζει ο φορέας εν μέσω πανδημίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Γενικός δήλωσε:
Είχα τη χαρά να επισκεφθώ για δεύτερη φορά το ΝΟΗΣΙΣ, εποπτευόμενο φορέα της ΓΓΕΚ, και να διαπιστώσω και πάλι την παιδαγωγική και εκπαιδευτική διάσταση των εκθεμάτων του, που συνέβαλαν στο να αποσπάσει δύο ύψιστες διεθνείς τιμητικές διακρίσεις, από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Τεχνολογικών Κέντρων και Μουσείων ECSITE (The European Network of Science Centers and Museums) και από τη σημαντικότερη παγκοσμίως ένωση Επιστημονικών και Τεχνολογικών Κέντρων ASTC (Association of Science – Technology Centers). Πρόκειται για ένα Κέντρο που μέσω της λειτουργίας του ανοίγει γέφυρες επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία και φέρνει την καινοτομία και την επιστήμη κοντά στους μαθητές, δίνοντας τους πολλά εκπαιδευτικά ερεθίσματα συμβάλλοντας ουσιαστικά στη μετάδοση της επιστημονικής γνώσης”.

Δημοσιεύτηκε 27 Σεπτεμβρίου, 2021