Κατηγορίες
Νέα

“Living in a digital world” – διεθνής διάκριση για το video της έκθεσης Connected του ΝΟΗΣΙΣ

Η διοργάνωση Museums in Short είναι ένας διεθνής διαγωνισμός όπου συμμετέχουν σύντομα βίντεο που έχουν δημιουργηθεί από/για/με μουσεία. Από το 2012, το βραβείο Museums in Short απευθύνεται σε ιδρύματα, συγγραφείς ή παραγωγούς που χρησιμοποιούν την οπτικοακουστική γλώσσα για να ενισχύσουν την επικοινωνία των μουσείων και να προσελκύσουν το κοινό. Τα έργα μπορεί να περιλαμβάνουν ντοκιμαντέρ, κινούμενα σχέδια, τρέιλερ και οπτικές εγκαταστάσεις.

Στη διοργάνωση Museums in Short 2025 το πρώτο βραβείο κέρδισε το video “Living in a digital world”, του Γιώτη Βράντζα που δημιουργήθηκε για την περιοδική έκθεση “Connected – Η ιστορία των υπολογιστών και η ζωή με το διαδίκτυο” του ΝΟΗΣΙΣ.

Δείτε παρακάτω το νικητήριο video:

Ακολουθεί σύντομο video όπου ο Γιώτης Βράντζας, σκηνοθέτης και ο Λεωνίδας Γυμνόπουλος, Υπεύθυνος Εκθέσεων και Δημιουργίας Περιεχομένου ΝΟΗΣΙΣ, εξηγούν πώς γεννήθηκε η ιδέα για τη δημουργία της ταινίας.

Δημοσιεύτηκε 6 Νοεμβρίου, 2025