Κατηγορίες
Νόησις Εργαστήρι - Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Έκθεση φωτογραφίας “Prix Pictet – Κατανάλωση” στο ΝΟΗΣΙΣ

"Prix Pictet-Κατανάλωση" στο ΝΟΗΣΙΣAdam Bartos (US) Motoyuki Daifu (JP) Rineke Dijkstra (NL) Hong Hao (CN) Mishka Henner (UK)
Juan Fernando Herrán (CO) Boris Mikhailov (UA) Abraham Oghobase (NG) Michael Schmidt (DE) Allan Sekula (US) Laurie Simmons (US)

Μια σημαντική συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ εγκαινιάζει το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας στους χώρους του πρώτου την έκθεση του διεθνούς Βραβείου Pictet με θέμα την Κατανάλωση, στο πλαίσιο του Παράλληλου Προγράμματος της PhotoBiennale (περισσότερες πληροφορίες στο www.photobiennale.gr).

Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει τα έργα των επιλεγμένων φωτογράφων για τον πέμπτο κύκλο του βραβείου Pictet, που είχε ως θέμα την Κατανάλωση.

Για τον κύκλο αυτό προτάθηκαν 700 φωτογράφοι από τους διεθνείς ειδικούς της φωτογραφίας από όλο τον κόσμο με τους οποίους συνεργάζεται το Βραβείο (μεταξύ των οποίων είναι και ο Διευθυντής του ΜΦΘ, Βαγγέλης Ιωακειμίδης).

Η ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή, με πρόεδρο τον σερ David King, κατέληξε σε μια βραχεία λίστα με έντεκα δημιουργούς, τα έργα των οποίων παρουσιάζονται στην παρούσα έκθεση.

Νικητής του πέμπτου κύκλου του βραβείου ήταν ο Γερμανός φωτογράφος Michael Schmidt, ο οποίος δυστυχώς απεβίωσε τον Μάιο του 2014, μόλις τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση του βραβείου.

H έκθεση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση του ΝΟΗΣΙΣ με το ΜΦΘ, σηματοδοτώντας και την πρώτη συνεργασία των δύο φορέων.

Διάρκεια: 05/08-12/09/14
Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη ως Παρασκευή, 10.30-14.30
Σάββατο-Κυριακή,18.30-21.30

Είσοδος ελεύθερη.

Δημοσιεύτηκε 1 Αυγούστου, 2014