Κατηγορίες
Νόησις Εργαστήρι - Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Αστροτουρισμός από το ΝΟΗΣΙΣ

Το ΝΟΗΣΙΣ συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο EU Sky Route – Star Tourism “Cooperation projects to create transnational tourism products based on cultural and industrial heritage” με στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου ευρωπαϊκών περιοχών που παρουσιάζουν αστρονομικό ενδιαφέρον και την προσφορά ενός ποιοτικού τουριστικού προϊόντος συνδεδεμένου με την επιστημονική γνώση. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα στην κάθε περιοχή για περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη με μία νέα καινοτόμα δραστηριότητα. Η χρηματοδότηση προέρχεται από την ΕΕ μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας και στο πρόγραμμα συμμετέχουν φορείς από την Πολωνία, την Ελλάδα, την Βουλγαρία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Ειδικότερα, η πρόταση του ΝΟΗΣΙΣ αφορά σε μια διαδρομή που ξεκινά από τις εγκαταστάσεις του στη Θέρμη και καταλήγει στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής. Σκοπός της πρότασης αυτής είναι η αξιοποίηση κοντινών στην Θεσσαλονίκη γεωγραφικών σημείων, όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να παρατηρήσει τον έναστρο ουρανό και να ξεναγηθεί σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Καθώς στη χώρα μας υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης για ανάλογες δραστηριότητες, η πρόταση αυτή με διάφορες κατά περίπτωση προσαρμογές, μπορεί να αποτελέσει μία καλή πρακτική και για άλλες περιοχές που διαθέτουν όμοια χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο του προγράμματος και του ελέγχου του παραδοτέου έργου, κατόπιν επιτόπιας επίσκεψης στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, παρουσία επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου και ανθρώπων που ασχολούνται με την αστροπαρατήρηση, παρουσιάστηκε από τους εκπροσώπους του ΝΟΗΣΙΣ το προτεινόμενο προϊόν, ενώ έγιναν εποικοδομητικές παρατηρήσεις βελτίωσης και γενικότερη συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε μια υπηρεσία αυτής της μορφής να ενισχύσει την τουριστική προσφορά της χώρας μας.

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο, μπορείτε να ανατρέξετε στο www.euskyroute.eu ή στο τηλέφωνο 2310483000 (Περικλής Ηλιόπουλος).

IMG_5221

IMG_5232

 

 

 

 

 

LOGO-SKY-ROUTE-FINAL(2)

 

 

 

 

EU

 

 

 

Δημοσιεύτηκε 2 Σεπτεμβρίου, 2015