Κατηγορίες
Νόησις Εργαστήρι - Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Καφέ της Επιστήμης, Δευτέρα 20.4.2015

«Ασφάλεια φαρμάκων:
Διαστάσεις του ζητήματος και σύγχρονες προσεγγίσεις
με τεχνολογίες βιοϊατρικής πληροφορικής»

cafe-epist-FARMAKA

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, το Βρετανικό Συμβούλιο, το ΝΟΗΣΙΣ και το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών (ΙΝΕΒ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) συνεχίζουν την επιτυχημένη συνεργασία τους με τις συναντήσεις τους στο «Καφέ της Επιστήμης».

Τη Δευτέρα 20 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα, στον φιλόξενο χώρο του καφέ του Γαλλικού Ινστιτούτου (Λεωφόρος Στρατού 2Α, τηλ. 2310 821231), όσοι επιθυμούν, πίνοντας τον καφέ τους, μπορούν να παρακολουθήσουν το επιστημονικό θέμα με τίτλο: «Ασφάλεια φαρμάκων-διαστάσεις του ζητήματος και σύγχρονες προσεγγίσεις με τεχνολογίες βιοϊατρικής πληροφορικής».

Με σκοπό τη σωστή χρήση φαρμάκων στο κλινικό περιβάλλον και την ασφάλεια των ασθενών, τα τελευταία χρόνια αναπτύσσονται προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα που στηρίζουν την ιατρική απόφαση προκειμένου να αποτραπούν παραλείψεις για τη συνταγογράφηση ενός φαρμάκου ή για πιθανές αλληλεπιδράσεις φαρμάκων.

Ομιλητές θα είναι ο ομότιμος καθηγητής παθολογίας του ΑΠΘ Χρύσανθος Ζαμπούλης και ο ερευνητής του INSERM/UPMC και συνεργαζόμενος ερευνητής του ΙΝΕΒ ΕΚΕΤΑ Βασίλης Κουτκιάς.

Συντονίζει η Λέλα Κεσίδου, δημοσιογράφος εξειδικευμένη σε θέματα υγείας.

Δημοσιεύτηκε 14 Απριλίου, 2015