Κατηγορίες
Νόησις Εργαστήρι - Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Καφέ της Επιστήμης – Νέος κύκλος 20.1.2015

science-cafe-new2

Ο θεσμός των «Καφέ της Επιστήμης», η επιτυχημένη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, του Βρετανικού Συμβουλίου και του ΝΟΗΣΙΣ συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, έχοντας πραγματοποιήσει από το 2006 περισσότερες από 55 συναντήσεις με θεματικές από την αρχιτεκτονική και την αστρονομία, μέχρι τα ηλιακά καύσιμα και την ευγονική.

Το «Καφέ της Επιστήμης» καλωσορίζει το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών (ΙΝΕΒ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), ως νέο συνεργάτη στον επόμενο κύκλο συναντήσεων με θέμα «Πληροφορική και Υγεία».

Το πρώτο καφέ της χρονιάς με τίτλο «Ηλεκτρονική υγεία: Η νέα τεχνολογία, σύγχρονο εργαλείο του γιατρού χρήστη, στην υπηρεσία των χρονίως πασχόντων και στη δημιουργία συνθηκών αξιοπρεπούς γήρανσης» και εισηγήτριες την Ιωάννα Χουβαρδά, Λέκτορα Ιατρικής Πληροφορικής από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και την Νίκη Σταυρογιάννη, Επιμελήτρια Αιματολογικής Κλινικής και ΜΜΜΟ, ΓΝ «Γ. Παπανικολάου», θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015, στις 18.30, στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Λεωφόρος Στρατού 2Α, τηλ.: 2310 821231). Συντονίζει η Λέλα Κεσίδου, δημοσιογράφος εξειδικευμένη σε θέματα υγείας.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί ως εξής σε χώρους και ώρες που θα ανακοινωθούν:
• 02/03/2015 Πληροφορική και συμπεριφορά: το παράδειγμα των διαταραχών της όρεξης
Χρήστος Μαραμής
Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, Εργαστήριο Ιατρικής Πληροφορικής ΑΠΘ και Εργαστήριο Πληροφορικής Βιο-δεδομένων μεγάλης κλίμακας INEB/EKETA
Εύχαρις Παναγοπούλου
Επίκουρη Καθηγήτρια Υγιεινής και Προαγωγής Υγείας ΑΠΘ

• 20/04/2015 Ασφάλεια φαρμάκων: διαστάσεις του ζητήματος και σύγχρονες προσεγγίσεις με τεχνολογίες βιοϊατρικής πληροφορικής
Χρύσανθος Ζαμπούλης, Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας ΑΠΘ
Βασίλης Κουτκιάς, Ερευνητής INSERM-UPMC, Παρίσι, Γαλλία

• 11/05/2015 Ο ασθενής συνυπεύθυνος στην υγεία του: μετρώντας και ελέγχοντας την καθημερινότητα
Ιωάννα Χουβαρδά, Λέκτορας Ιατρικής Πληροφορικής ΑΠΘ
Συνεργαζόμενη Ερευνήτρια Εργαστηρίου Πληροφορικής Βιο-δεδομένων μεγάλης κλίμακας INEB/EKETA

Δημοσιεύτηκε 12 Ιανουαρίου, 2015