Κατηγορίες
Νόησις Εργαστήρι - Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Κινηματογραφική Εβδομάδα Μαθητικών Ταινιών – Δωρεάν είσοδος

Οι Κινηματογραφικές Εβδομάδες Μαθητικών Ταινιών Μικρού Μήκους είναι ένας νέος εκπαιδευτικός θεσμός, που υλοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. Αποσκοπεί στο να εξοικειωθούν οι μαθητές με τη γλώσσα της κινηματογραφικής αφήγησης, να αγαπήσουν τον κινηματογράφο και να γίνουν οι ίδιοι δημιουργοί ταινιών μικρού μήκους. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και υλοποιείται με την ευγενική στήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους.

Η Κινηματογραφική Εβδομάδα της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και τη στήριξη του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών & Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ. Oι προβολές είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο του ΝΟΗΣΙΣ (6ο χλμ. Οδού Θεσσαλονίκης – Θέρμης, τηλ. 2310 483000) στις 18, 19, 20, 25 & 26 Νοεμβρίου 2014 και ώρες 9:30 – 11:00 π.μ.

Τις βραβευμένες ταινίες μπορούν να παρακολουθήσουν μαθητές των μεγάλων τάξεων (Δ, Ε, Στ) των Δημοτικών Σχολείων. Όσες σχολικές μονάδες ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή, παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Π. Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης στα τηλέφωνα 2310954111 και 2310954114, αναφέροντας σχολική μονάδα, τάξεις, αριθμό μαθητών, ημέρα προβολής και ονόματα συνοδών εκπαιδευτικών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Το Αμφιθέατρο του ΝΟΗΣΙΣ έχει χωρητικότητα 200 ατόμων. Για την καλύτερη ενημέρωσή σας ακολουθεί το σχετικό πρόγραμμα προβολών.

programma2

 

programma1

Προτείνεται να συνδυάσετε την επίσκεψή σας αυτή με κάποια από τις δραστηριότητες του ΝΟΗΣΙΣ. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ ή/και επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2310 483000, εσωτ. 2 (Δευτέρα- Παρασκευή, 8.30 – 13.30)

Δημοσιεύτηκε 5 Νοεμβρίου, 2014