Κατηγορίες
Νόησις Εργαστήρι - Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Το καφέ της επιστήμης – Ο μαγικός κόσμος των μελισσών

Το καφέ της επιστήμηςΟ μαγικός κόσμος των μελισσών:
από το νέκταρ στο βασιλικό πολτό

Με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, του Βρετανικού Συμβουλίου και του ΝΟΗΣΙΣ συνεχίζεται για ένατη συνεχή χρονιά η πραγματοποίηση των «Καφέ της Επιστήμης» και όπως πάντα, σας προσκαλούν να απολαύστε τον καφέ σας και να συζητήσετε με τους ειδικούς επιστημονικά ζητήματα που προκαλούν το ενδιαφέρον μας.

Στο Καφέ της Επιστήμης αυτού του Μαΐου, ο Ηλίας Παπαδόπουλος, κτηνίατρος, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Κτηνιατρικής Α.Π.Θ., θα μας ξεναγήσει στον υπέροχο κόσμο των μελισσών με χρώματα λουλουδιών και αρώματα μελιού.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν λεπτομέρειες για την ιδανική κοινωνία των μελισσών, που αποτελεί πρότυπο οργάνωσης και ανιδιοτέλειας. Ο κ. Παπαδόπουλος, επίσης, θα μας μιλήσει για τα ευεργετικά προϊόντα της κυψέλης, αλλά και για τους κινδύνους από τη νοθεία τους.

Η παρουσίαση καθώς και η συζήτηση που θα ακολουθήσει, θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2014, στις 19.00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Λεωφόρος Στρατού 2Α πληροφορίες, τηλ: 2310 821231).

Είσοδος Ελεύθερη

Σύντομο Βιογραφικό
Ο Ηλίας Παπαδόπουλος είναι κτηνίατρος με μεταπτυχιακές σπουδές στο ΑΠΘ και τη Βρετανία πάνω στην Κτηνιατρική Παρασιτολογία. Είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Κτηνιατρικής ΑΠΘ και διδάσκει Παρασιτολογία-Παρασιτικά Νοσήματα και Μελισσοκομία-Μελισσοπαθολογία, που αποτελούν τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα.

Πληροφορίες
ΝΟΗΣΙΣ, 6ο χμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης
Ελισάβετ Κωνσταντίνου, υπεύθυνη Επικοινωνίας & Προβολής
Τηλέφωνο: 2310 483 000, εσωτερικό 105 (Δευτέρα – Παρασκευή, 9.00 – 15.00)
E mail: konstantinou@noesis.edu.gr
www.noesis.edu.gr
www.facebook.com/NoesisScienceCenter

Δημοσιεύτηκε 8 Μαΐου, 2014