Κατηγορίες
Νέα

12ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής-1ο Διαδικτυακό Μαθητικό Συνέδριο

Ανακοίνωση Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Γνωστοποίηση Προγράμματος Συνεδρίου

Λαμβάνοντας υπόψη την επικρατούσα κατάσταση στο χώρο της υγείας και θέλοντας να διασφαλιστεί η υγεία των μαθητών, εκπαιδευτικών και προσκεκλημένων του συνεδρίου, η οργανωτική επιτροπή, μετά και τη θετική ανταπόκριση του ΥΠΑΙΘ αποφάσισε:
– Τον μετασχηματισμό του συνεδρίου σε διαδικτυακό ώστε το σύνολο των εργασιών των μαθητών να παρουσιαστούν εξ αποστάσεως στις ημερομηνίες 12, 13, 14 και 15 Μαϊου 2020.
– Το Εκθεσιακό μέρος του συνεδρίου, δηλαδή τα θεματικά πάρκα: Roboland, Gameland και e-posters επειδή απαιτούν επίδειξη εργασιών δια ζώσης, μεταφέρονται στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2020 για να είναι με ασφάλεια, εφικτή η προσέλευση μαθητών εκπαιδευτικών και επισκεπτών.

Το 12ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής θα πραγματοποιηθεί κανονικά, αλλά διαδικτυακά, με παρουσιάσεις περισσοτέρων από 100 ερευνητικών εργασιών και συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών και εκπαιδευτικών από 70 και πλέον σχολικές μονάδες.

Επιπρόσθετα ανακοινώνουμε το πρόγραμμα του συνεδρίου.

Ρομποτική, συστήματα αυτομάτου ελέγχου, έξυπνες πόλεις και συσκευές, προγραμματισμός εκπαιδευτικών εφαρμογών για κινητά, εκπαιδευτικοί ιστότοποι, ασφάλεια στο διαδίκτυο, έρευνες αποτελούν τη θεματολογία του συνεδρίου.

Η οργανωτική επιτροπή θα αναρτήσει άμεσα στην ιστοσελίδα του συνεδρίου λεπτομέρειες για την οργάνωση των τηλεδιασκέψεων και των παρουσιάσεων που θα προγραμματιστούν το επόμενο διάστημα. Θα υπάρξει συνεχής υποστήριξη σε όλο αυτό το εγχείρημα.

Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των εργασιών να ζητήσουν από τους γονείς μαθητών τις υπογεγραμμένες υπεύθυνες δηλώσεις (μορφή: φωτογραφία εγγράφου από κινητό) για την συμμετοχή μαθητών στο διαδικτυακό συνέδριο. Το έντυπο υπεύθυνη δήλωση μπορούν να το κατεβάσουν από τo site συνεδρίου.

Οι συγκεντρωμένες φωτογραφίες να συμπιεστούν μετά σε αρχείο zip και να σταλούν στο mathsynplikm@gmail.com. Η καταληκτική ημερομηνία είναι η Δευτέρα 4η Mαϊου.

Να σημειωθεί ότι δεν απαιτείται η αποστολή παρουσίασης της εργασίας (powerpoint κτλ) για την φετινή διοργάνωση.

Επίσης θα αναρτηθεί άμεσα στην ιστοσελίδα του συνεδρίου http://www.math-syn-pli.gr και πρόσκληση προς τους συντονιστές εκπαιδευτικού έργου για συμμετοχή σε προεδρεία τηλεδιασκέψεων εργασιών. Θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Η οργανωτική επιτροπή θα ήθελε να ευχαριστήσει τους εκπαιδευτικούς και μαθητές που συμμετέχουν και μέσα σε αντίξοες συνθήκες δείχνουν τη δύναμη και τη θέληση να παρουσιάσουν εξ αποστάσεως τα ερευνητικά projects τους, καθιστώντας με τη στάση τους το συνέδριο σαν το πρώτο Μαθητικό Διαδικτυακό Συνέδριο.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης
Κεντρικής Μακεδονίας
Αλέξανδρος Κόπτσης

Για το πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε εδώ.

Δημοσιεύτηκε 24 Απριλίου, 2020