Κατηγορίες
Νέα

15ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 25-28.4.2023

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και
οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού έργου κλάδου ΠΕ86 Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας

σε συνεργασία με
το ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας  και το Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας (πρώην σωματείο Φίλοι του ΝΟΗΣΙΣ)

διοργανώνουν το
15ο Διαδικτυακό Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής
Κεντρικής Μακεδονίας

με διεθνή συμμετοχή

με θεματικούς άξονες: Εφαρμογές για υπολογιστές, Έξυπνες συσκευές και
Διαδίκτυο-Εκπαιδευτική Ρομποτική.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 25-28 Απριλίου 2023, στο ΝΟΗΣΙΣ.

Ο σχεδιασμός της φετινής διοργάνωσης θα βασιστεί σε έναν συνδυασμό διαδικτυακών προβολών έργων σχολείων με δια ζώσης παρουσιάσεις και εκθέσεις συγκεκριμένου αριθμού μαθητικών projects. Το ποσοστό των δια ζώσης projects θα οριστεί εκείνο το διάστημα, ανάλογα με τις σχετικές οδηγίες της πολιτείας και των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση της επιδημικής κρίσης και τις οδηγίες μετακινήσεων των μαθητών εκτός σχολικής μονάδας.

Παρακαλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί της Π.Ε. και Δ.Ε. να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των μαθητών.

Να σημειωθεί ότι από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου είναι ανοιχτή η πλατφόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και υποβολής περιλήψεων εργασιών. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι η Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος και η κατάθεση περίληψης εργασιών γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του συνεδρίου http://www.mathitiko-synedrio.gr/, στην επιλογή ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Το 15ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής θα έχει διεθνείς συμμετοχές από σχολεία του εξωτερικού. Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής μιας αντιπροσωπευτικής σχολικής μονάδας (ανά βαθμίδα Εκπαίδευσης) από γειτνιάζουσες Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, εφόσον υπάρξει σχετικό ενδιαφέρον.

Η διοργάνωση θα εμπλουτιστεί και με παράλληλες διαδικτυακές δράσεις, για τις οποίες θα υπάρξει ενημέρωση σε επόμενες ανακοινώσεις.

Σχετικοί σύνδεσμοι
– 1η Ανακοίνωση Προκήρυξης του Συνεδρίου, πατήστε εδώ.
– Έντυπο Περίληψης Εργασίας, πατήστε εδώ.

Δημοσιεύτηκε 26 Ιανουαρίου, 2023