Κατηγορίες
Νέα

Το ΝΟΗΣΙΣ στην 4η Σύνοδο Κορυφής Κίνας – Χωρών Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης για την Καινοτοµία

Το ΝΟΗΣΙΣ στην 4η Σύνοδο Κορυφής Κίνας – Χωρών Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης
για την Καινοτοµία — china-ceec-innovation.com

Μετά από πρόσκληση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Χρίστου Δήμα, το ΝΟΗΣΙΣ συμμετείχε στην 4η Σύνοδο Κορυφής Κίνας – Χωρών Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (17 + 1) για την Καινοτοµία», που πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2019 στην πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι. Η Σύνοδος Κορυφής Κίνας – Χωρών ΚΑΕ (17+1) αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της κινεζικής πρωτοβουλίας «Belt and Road» με στόχο την ενίσχυση των οικονοµικών και εµπορικών σχέσεων µε τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Επιδίωξη ήταν να φέρει κοντά όλα τα ενδιαφερόµενα µέρη που σχετίζονται µε τα οικοσυστήµατα Καινοτοµίας, όπως τους αρµόδιους Υπουργούς των χωρών, τις νεοφυείς επιχειρήσεις, τις θερµοκοιτίδες επιχειρήσεων, τα βιοµηχανικά και τεχνολογικά πάρκα, τα επενδυτικά σχήµατα, τα πανεπιστήµια και εν γένει τους φορείς νεοφυούς επιχειρηµατικότητας και καινοτοµίας.

Παράλληλα µε την Υπουργική Διάσκεψη, πραγματοποιήθηκε επιχειρηµατικό φόρουµ Innovation Talk µε συµµετοχές από 17 + 1 χώρες, ενώ από τη Λαϊκή Δηµοκρατία της Κίνας συμμετείχαν 15 κινεζικές περιφέρειες, VC’s, 200 εταιρίες και νεοφυείς επιχειρήσεις (startups), καθώς και 10 βιοµηχανικά πάρκα.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, ανάμεσα στον Θανάση Κοντονικολάου, Γενικό Διευθυντή ΝΟΗΣΙΣ και τον Βαγγέλη Αφθονίδη, Διευθυντή Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών ΝΟΗΣΙΣ.

 

Δημοσιεύτηκε 10 Οκτωβρίου, 2019