Κατηγορίες
Νέα Νόησις Εργαστήρι - Εκπαιδευτικά Προγράμματα

6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής – βράβευση του ΝΟΗΣΙΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 Δεκεμβρίου το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής στη Θεσσαλονίκη, στο χώρο του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής διοργανώνεται για 6η χρονιά από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕΚΕΣ Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Δ. Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Νεάπολης – Συκεών σε συνεργασία με τον καθηγητή του ΑΠΘ κ. Χαρίτωνα Πολάτογλου, τον καθηγητή ΠΑΜΑΚ κ. Βασίλειο Δαγδιλέλη και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.

Με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού μαθητών /ριών Δημοτικού, Γυμνασίου, Γενικού, Επαγγελματικού Λυκείου από πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, τα παιδιά του ειδικού σχολείου Κιλκίς (ΕΕΕΕΚ) και του νηπιαγωγείου Νεοχωρούδας, ολοκληρώθηκε για άλλη μια φορά με μεγάλη επιτυχία αυτή η γιορτή της ρομποτικής. Με αυτενέργεια, εξαιρετικές ιδέες με κοινωνική ευαισθησία και άρτια εφαρμογή σε ρομποτικές δημιουργίες, τα παιδιά εντυπωσίασαν όσους παραβρέθηκαν και θαύμασαν τη δημιουργικότητα και τις δεξιότητές τους, τόσο στο εκθεσιακό μέρος, όσο και στο μέρος των επιδείξεων.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν 49 ομάδες από Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και Ε.Ε.Ε.ΕΚ. από περιοχές όπως Δράμα, Βόλος, Προσοτσάνη, Κρηνίδες, Πολύγυρος Χαλκιδικής, Μουδανιά, Σέρρες, Κιλκίς, Τρίκαλα Ημαθίας, Αλεξάνδρεια, Άγιος Αθανάσιος, Λητή, Διαβατά, Θερμαϊκός, Καλαμαριά, Εύοσμος, Σταυρούπολη, Πολίχνη, Δήμος Θεσσαλονίκης, Ευκαρπία, Συκιές. Συμμετείχαν περίπου 300 μαθητές /ριες, 150 εθελοντές μαθητές /ριες, φοιτητές /ριες, εκπαιδευτικοί από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, συντονιστές/ριες εκπαιδευτικού έργου Κεντρική Μακεδονίας.

Η Οργανωτική Επιτροπή βράβευσε το ΝΟΗΣΙΣ για τη συνεχή υποστήριξη του στην ανάδειξη και προβολή μαθητικών καινοτομιών.

Το βραβείο παρέλαβε για το Ίδρυμα ο Γενικός Διευθυντής κ. Κοντονικολάου.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Κοντονικολάου εξήρε την δημιουργικότητα και την καινοτομία των κατασκευών μαθητών και τους προέτρεψε να συνεχίσουν τις προσπάθειες τους για εξωστρέφεια στην εκπαίδευση. Κλείνοντας, ο κ. Κοντονικολάου δήλωσε ότι το ΝΟΗΣΙΣ θα υποστηρίζει έμπρακτα τους μαθητές στην καινοτομία, θεσπίζοντας με τους διοργανωτές από φέτος, το Βραβείο ΝΟΗΣΙΣ στο φεστιβάλ.

Το Βραβείο ΝΟΗΣΙΣ για το 2019 δόθηκε στον μαθητή Γιαλαμά Παναγιώτη για το project του: Ανθρωπόμορφο Ρομπότ ΑΤΟΜ.

Το Βραβείο συνοδεύτηκε με ένα ιδιαίτερο δώρο από το ΝΟΗΣΙΣ προς τον μαθητή, έναν 3D Printer, ώστε να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο στις μελλοντικές του κατασκευές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημοσιεύτηκε 16 Δεκεμβρίου, 2019