Κατηγορίες
Νέα Νόησις Εργαστήρι - Εκπαιδευτικά Προγράμματα

7 κλειδιά – ένα διαδραστικό παιχνίδι γνώσης

pioplogo

Τα 7 κλειδιά της παραγωγικής μας ιστορίας

Ένα πρωτότυπο διαδραστικό παιχνίδι

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) σχεδίασε και υλοποιεί ένα πρωτότυπο, διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο θα φιλοξενείται από τις 22/10/2015 στο ΝΟΗΣΙΣ.

Τίτλος του προγράμματος είναι «Τα 7 κλειδιά» αφού επιδιώκει να… ξεκλειδώσει μυστικά της παραγωγικής ιστορίας της χώρας μας. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο εκπαιδευτικό εγχείρημα καθώς συνδυάζει παιχνίδια γνώσεων και νέες τεχνολογίες, βοηθώντας τα παιδιά να καταλάβουν, μέσα από το παιχνίδι, διαδικασίες και μηχανισμούς του τεχνικού πολιτισμού. Οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με μία βασική πρώτη ύλη όπως το λάδι, το μετάξι, το μάρμαρο – που σχετίζονται άμεσα με τη θεματική των μουσείων που εντάσσονται στο Δίκτυο του ΠΙΟΠ – και, σταδιακά, αντιλαμβάνονται τις χρήσεις αλλά και τη σημασία τους μέσα από μια έξυπνη διαδρομή με πολλά «εμπόδια» – γρίφους, αινίγματα, πειράματα.

Πώς μπορούμε με ένα αμύγδαλο να βάψουμε ένα κομμάτι ύφασμα; Ποιο είναι το σκληρότερο υλικό στη φύση; Πώς η τριβή καθορίζει τη χρησιμότητα διαφορετικών υλικών; Τι είναι η Κάμινος Hoffmann; Ποιες είναι οι πηγές ενέργειας που βοηθούν στην παραγωγική διαδικασία; Αυτά είναι μόνον μερικά από τα ερωτήματα που αναζητούν απαντήσεις οι οποίες εμπεριέχουν και τις λέξεις – κλειδιά που θα οδηγήσουν στη σωτηρία της Λίμνης Στυμφαλίας!

Καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, εκπαιδευμένοι εμψυχωτές καθοδηγούν τα παιδιά, που χρησιμοποιούν τεχνολογίες αιχμής, οι οποίες λειτουργούν βάσει της ανθρώπινης κίνησης και βοηθούν στον πειραματισμό και την καλύτερη κατανόηση φυσικών φαινομένων και όχι μόνον.

Πληροφορίες

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τις 22/10/2015 μέχρι τις 10/6/2016.

Απευθύνεται σε μαθητές από Ε΄ Δημοτικού – Β΄ Γυμνασίου, διατίθεται για σχολικές ομάδες και για το γενικό κοινό.

Σχολικές ομάδες:

Οι διοργανωτές έχουν σχεδιάσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολικές ομάδες:
•των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού
•των δύο πρώτων τάξεων του Γυμνασίου

Kόστος συμμετοχής/ άτομο:
• μόνο το πρόγραμμα “7 κλειδιά” στην τιμή των 3€
• συνδυαστικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ενέργεια: επιλέγω και εξοικονομώ» στην τιμή των 5€/ άτομο
• συνδυαστικά με μία προβολή σε Πλανητάριο ή Κοσμοθέατρο στην τιμή των 7€ μειωμένο (μαθητικό, φοιτητικό) και 9€ κανονικό.

Οι σχολικές ομάδες θα γίνονται δεκτές, τα πρωινά από Τρίτη ως Παρασκευή και μόνον κατόπιν κράτησης στο τηλέφωνο 2310 483 000, εσωτερικό 2 (Δευτέρα ως Παρασκευή, 8.30 – 13.30).

Γενικό κοινό:

To γενικό κοινό γίνεται δεκτό από τις 31/10 κάθε Σάββατο από τις 16.00 ως τις 18.00 και Κυριακή από τις 15.00 ως τις 17.00, κατόπιν κράτησης στο τηλέφωνο 2310 483 000, εσωτερικό 2 (Δευτέρα ως Παρασκευή, 12.00 – 13.00).

Κόστος συμμετοχής/ άτομο:
• μόνο το πρόγραμμα “7 κλειδιά” στην τιμή των 3€
• συνδυαστικά με μία προβολή σε Πλανητάριο ή Κοσμοθέατρο στην τιμή των 7€ μειωμένο (μαθητικό, φοιτητικό) και 9€ κανονικό.

Διάρκεια παιχνιδιού: 40΄

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο www.piop.gr του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.

 

Συνεργάτης στο πλαίσιο της πρακτικής εξάσκησης φοιτητών:

Print

 

 

Δημοσιεύτηκε 7 Οκτωβρίου, 2015