Κατηγορίες
Νέα

7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής Σχολείων Ειδικής Αγωγής

Το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής και Μαθητικής Καινοτομίας Σχολείων Ειδικής Αγωγής συνδιοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, το Πειραματικό Γυμνάσιου Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού έργου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας, την ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης και το Δήμο Νεάπολης Συκεών, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Α.Π.Θ.  καθηγητή κ. Χ. Πολάτογλου και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 διαδικτυακά κατ’ εξαίρεση λόγω των υγειονομικών συνθηκών και θα επανέλθει στη δια ζώσης μορφή του όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Το φεστιβάλ είναι πανελλήνιο και απευθύνεται σε όλα τα είδη σχολικών μονάδων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, ενώ στη φετινή διοργάνωση δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα και ενθάρρυνση στην μαθητική καινοτομία σχολείων Ειδικής Αγωγής.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής έχει καταξιωθεί ως θεσμός στη μαθητική κοινότητα ως Φεστιβάλ Καινοτομίας και Ανοικτών Τεχνολογιών τα τελευταία έξι έτη. Το Δεκέμβριο του 2020 η διοργάνωση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των υγειονομικών μέτρων απαγόρευσης μετακινήσεων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος – συμμετοχή γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Φεστιβάλ https://mfr.peiramak.gr/.

Μπορείτε ακόμη να επικοινωνήστε τηλεφωνικά με το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο 2310 587282 και στο mfr.kmaked@gmail.com.

 

Δημοσιεύτηκε 22 Νοεμβρίου, 2021