Κατηγορίες
Νέα Περιοδικές Εκθέσεις

Έκθεση – Τεχνητή Νοημοσύνη: Δυνατότητες και προκλήσεις

Το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) σας προσκαλεί την Παρασκευή 26 Απριλίου, στις 14:00, στα εγκαίνια της περιοδικής Έκθεσης “Τεχνητή Νοημοσύνη: Δυνατότητες και Προκλήσεις” που φιλοξενείται στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.

Η τεχνολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης έχει γνωρίσει ραγδαία άνθηση τα τελευταία χρόνια με τα εντυπωσιακά της επιτεύγματα να λαμβάνουν μεγάλη δημοσιότητα στο ευρύ κοινό. Οι προσδοκίες από την ανερχόμενη τεχνολογία είναι υψηλές, ωστόσο, συχνά αυτές συνοδεύονται από υπερβολικές προβλέψεις και τεχνοφοβία. Στην έκθεση του ΝΟΗΣΙΣ, θα έχετε την ευκαιρία να μυηθείτε στις βασικές έννοιες της Τεχνητής Νοημοσύνης, να μάθετε τι είναι ακριβώς η Τεχνητή Νοημοσύνη, πώς λειτουργεί, τι μπορούμε να πετύχουμε με αυτή, και τι προβλήματα αντιμετωπίζει, καθώς και να γνωρίσετε σχετικές ερευνητικές δραστηριότητες και αποτελέσματα του ΕΚΕΤΑ-ΙΠΤΗΛ.

Πριν τα εγκαίνια, 13:00-14:00, στο πλαίσιο του κύκλου ανοιχτών συζητήσεων “AI-Talks: Ευκαιρίες και προκλήσεις”*, που διοργανώνει το ΝΟΗΣΙΣ, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συζήτηση μεταξύ του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και του διακεκριμένου επιστήμονα, κ.Γιάννη Ασσαέλ, θέτοντας ερωτήματα σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη και την αυτόματη παραγωγή περιεχομένου. * Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση πατήστε εδώ.

Είσοδος δωρεάν.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης
Τρίτη με Παρασκευή, ώρες 9:30-16:30
Σάββατο & Κυριακή, ώρες 11:30-18:30

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση πατήστε εδώ.

 

Δημοσιεύτηκε 22 Απριλίου, 2024