Κατηγορίες
Νέα

Το ΝΟΗΣΙΣ στην έκθεση Beyond 4.0 2022

Ψηφιακός γραμματισμός
στην έκθεση Τεχνολογίας και Καινοτομίας BEYOND 4.0 2022

E-Perifereia για μια εύκολη καθημερινότητα

Η χρήση ψηφιακών εφαρμογών, όπως το Gov.gr που αποτελεί μέρος του προγράμματος Ψηφιακού Γραμματισμού για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, παρουσιάζεται από το ΝΟΗΣΙΣ, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο των δράσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), στην έκθεση BEYOND 4.0 2022.

Το πρόγραμμα Ψηφιακός Γραμματισμός για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και έναν χρόνο και κύριο στόχο έχει τη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ των ηλικιών, αλλά και την εκπαίδευση/ενημέρωση για τους ψηφιακούς τρόπους επικοινωνίας, κυρίως με τις δημόσιες υπηρεσίες.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που με εύκολο, κατανοητό και ψυχαγωγικό τρόπο εξοικειώνει τους εκπαιδευόμενους σε βασικές διεργασίες της ψηφιακής πύλης Gov.gr και άλλες ψηφιακές εφαρμογές. Το πρόγραμμα του Ψηφιακού Γραμματισμού είναι μια συνεργασία του ΝΟΗΣΙΣ με την Αυτοτελή Διεύθυνση Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν ήδη υλοποιηθεί εκπαιδευτικά σεμινάρια, τόσο στους χώρους του ΝΟΗΣΙΣ, όσο και σε χώρους των Δήμων και Κοινοτήτων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Τα μαθήματα παρακολουθούν ολιγομελείς ομάδες, που εκπαιδεύονται στην κατανόηση βασικών εννοιών ενός ψηφιακού περιβάλλοντος, όπως η ευχέρεια χρήσης του λειτουργικού συστήματος ενός υπολογιστή, ενώ οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που απαιτείται.

Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος, διεξάγονται διαγενεακά μαθήματα στη διάρκεια των οποίων γιαγιάδες, παππούδες με τα εγγόνια τους, αλλά και γονείς με τα παιδιά τους εκπαιδεύονται στη χρήση νέων τεχνολογιών, γεφυρώνουν το ψηφιακό χάσμα, λύνουν τις απορίες τους και έρχονται πιο κοντά.

Το πρόγραμμα του Ψηφιακού Γραμματισμού συνεχίζει, επεκτείνεται και εξελίσσεται έτσι ώστε να καλύψει τις ανάγκες της κοινωνίας, αλλά και τις προκλήσεις της σύγχρονης τεχνολογικής εποχής.

Ο Ψηφιακός Γραμματισμός παρουσιάζεται στην έκθεση Beyond 4.0 2022, στο πλαίσιο των δράσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «e-perifereia για μια εύκολη καθημερινότητα», την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 15.00-16.30, στις εγκαταστάσεις της Helexpo, στο περίπτερο 15.

Για το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων της ΠΜΚ στο πλαίσιο της έκθεσης πατήστε εδώ.

Δημοσιεύτηκε 28 Σεπτεμβρίου, 2022