Κατηγορίες
Νέα Νόησις Εργαστήρι - Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Το ΝΟΗΣΙΣ επίτιμος καλεσμένος σε Διεθνές Συμπόσιο Τεχνολογικών Κέντρων στην Κίνα

Στη φωτογραφία διακρίνονται ο Γενικός Διευθυντής ΝΟΗΣΙΣ, Θανάσης Κοντονικολάου, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Επιστημών Κίνας , ο Υπουργός Πολιτισμού της Σρι Λάνκα, η Πρόεδρος της Ακαδημίας Τεχνολογικών Κέντρων και Μουσείων Κίνας, ο Πρόεδρος του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας Πεκίνου και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Μουσείων Κίνας.

Το ΝΟΗΣΙΣ συμμετείχε στο Διεθνές Συμπόσιο για την ανάπτυξη των Τεχνολογικών Κέντρων και Μουσείων και στο ετήσιο Συνέδριο της Ακαδημίας Μουσείων της Κίνας, που διοργανώθηκε στο Πεκίνο στις 15-18 Οκτωβρίου 2019, ως επίτιμος καλεσμένος της Ακαδημίας Τεχνολογικών Κέντρων και Μουσείων Κίνας.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΝΟΗΣΙΣ, Θανάσης Κοντονικολάου ήταν κεντρικός ομιλητής στη διαλογική συζήτηση και φόρουμ για την εξέλιξη και το μέλλον των Τεχνολογικών Κέντρων και των δυνατοτήτων και κινήτρων για διεθνείς συνεργασίες και προώθηση της καινοτομίας και της εκπαίδευσης.

Το ΝΟΗΣΙΣ έχει ήδη φιλοξενήσει την έκθεση «Αρχαία Κινέζικη Επιστήμη και Τεχνολογία» και επιδιώκει περαιτέρω συνεργασίες στα πεδία των ψηφιακών παραγωγών, εκθέσεων και ανταλλαγής εμπειριών στους τομείς της εκπαίδευσης και τις νέες τεχνολογίες.

Ο φορέας προχώρησε επίσης σε νέες συμφωνίες με το Τεχνολογικό Κέντρο της Σαγκάης και του Πεκίνου για τα προγράμματα και τις εκθέσεις που ετοιμάζει για την περίοδο 2020-2021.

 

 

Δημοσιεύτηκε 25 Οκτωβρίου, 2019