Κατηγορίες
Νέα

Χριστουγεννιάτικη Διαδικτυακή Γιορτή Αγάπης σχολείων Κεντρικής Μακεδονίας

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας για δεύτερη χρονιά δίνει το βήμα στους μαθητές και στα σχολεία της να παρουσιάσουν τη δική τους ματιά των Χριστουγέννων και να παίξουν μουσική με τις δικές τους χριστουγεννιάτικες νότες. Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, ώρες 10:00-19:00 διοργανώνει και φέτος τη  Χριστουγεννιάτικη Διαδικτυακή «Γιορτή Αγάπης» με βίντεο σχολείων με κάλαντα, θεατρικά έργα, χριστουγεννιάτικα έθιμα και τραγούδια, παραμύθια και σταυρόλεξα, που ετοίμασαν μικροί και μεγάλοι μαθητές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στις 11.30 θα υπάρξει ζωντανή σύνδεση με το ΝΟΗΣΙΣ, όπου το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Κορδελιού έχει ετοιμάσει ένα εορταστικό μουσικό δρώμενο. Οι μαθητές θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα από χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα από την Ελλάδα, αλλά και από τις ιδιαίτερες πατρίδες κάποιων μαθητών/τριών, τη Ρωσία και την Αλβανία.

Θα χρησιμοποιηθούν τεχνικές body percussion (χτυπήματα πάνω στο σώμα), νάιλον σακούλες και τύμπανα που φτιάξανε οι μαθητές από ρόδες αυτοκινήτων. Τα καπέλα φτιάχτηκαν από χαρτόκουτα που υπήρχαν στο σχολείο και όλες οι κινήσεις και οι χορογραφίες, βασίζονται στις ιδέες και την φαντασία των μαθητών. Με τα υλικά – μουσικά όργανα τα παιδιά πρεσβεύουν την αειφορία και την επαναχρησιμοποίηση των αντικειμένων, δηλαδή την “ανακύκλωση”.

Η παρουσίασή θα ξεκινήσει με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη από την ταινία του Κώστα Γαβρά «Ζ» με σκοπό το σχολείο να τιμήσει τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη.

Θα ακολουθήσει ένα body percussion, πάνω σε ένα απόσπασμα από τα δημοφιλέστερα έργα του Ρώσου συνθέτη Τσαϊκόφσκι, το Ρωσικό Χορό, από το χριστουγεννιάτικο παραμύθι “Ο Καρυοθραύστης”.

Στη συνέχεια θα ακουστούν κάλαντα Ελληνικά, Αλβανικά και Ρωσικά και η εκδήλωση θα κλείσει με τα τρίγωνα κάλαντα και τα Μωραΐτικα κάλαντα, έτσι όπως τα φαντάστηκαν και διασκευάσαν οι μαθητές.

Υπεύθυνη της μουσικής ομάδας είναι η μουσικός του σχολείου κ. Ηλέκτρα Καρακατσάνη με επικεφαλής τον διευθυντή του σχολείου κ. Παπαδόπουλο Στέργιο.

Μετά το τέλος του μουσικού δρώμενου το ΝΟΗΣΙΣ προσφέρει στους μαθητές μία προβολή ταινίας στο Κοσμοθέατρο.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από το κανάλι της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας στη διεύθυνση: www.webtv.kmaked.eu

 

Δημοσιεύτηκε 21 Δεκεμβρίου, 2021