Κατηγορίες
Νέα Νόησις Εργαστήρι - Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Ανακαλύπτω την τέχνη – Ανακυκλώνω την τεχνολογία – ΝΕΟ εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Τα παιδιά συνθέτουν ένα μοναδικό καλλιτεχνικό έργο, βασισμένο σε ένα κίνημα τέχνης με στοιχεία τεχνολογίας περασμένων δεκαετιών

Για μαθητές Γ΄ μέχρι Ε΄ Δημοτικού

Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα βοηθάμε τα παιδιά να εκτιμήσουν την εικαστική καλλιτεχνία με διαφορετικούς τρόπους και σε πολλαπλά επίπεδα. Τα παροτρύνουμε να γνωρίσουν διάφορα καλλιτεχνικά ρεύματα (Ρεαλισμός, Υπερρεαλισμός, Κυβισμός, Εξπρεσιονισμός, Φωβισμός κτλ) και να συσχετίσουν τη σύγχρονη τεχνολογία αιχμής με την αντίστοιχη τεχνολογία των δεκαετιών του ’80 και ’90.

Μέσα από τη διαδικασία επαναχρησιμοποίησης (Up-Cycling) τα παιδιά συνθέτουν ένα μοναδικό καλλιτεχνικό έργο, το οποίο εμπεριέχει στοιχεία τεχνολογίας των περασμένων αυτών δεκαετιών, βασισμένο σε ένα διαφορετικό κίνημα τέχνης κάθε φορά. Στη διάρκεια του εργαστηρίου τα τμήματα και τα ηλεκτρονικά στοιχεία που προκύπτουν από την αποσυναρμολόγηση κασετόφωνων, CD players, video players κ.ά. αποτελούν το βασικό υλικό (Found Object) για τη δημιουργία ενός έργου τέχνης από κάθε μαθητή.

Ο κύκλος που ανακοινώνεται θα ολοκληρωθεί σε 3 εργαστήρια και περιλαμβάνει τη θεωρία σχετικά με το αντίστοιχο καλλιτεχνικό κίνημα και την αποτύπωση του σε χαρτί για την καλύτερη κατανόηση.

Ημερομηνίες: Κυριακή 2, 9, 16/10/2022
Ώρα: 11.30-13.00
Κόστος: 60€

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για δηλώσεις συμμετοχής (μόνο ηλεκτρονικά) πατήστε εδώ.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιείται από τον εικαστικό Γεώργιο Αντωνογιαννάκη (Georgios GreeKalogerakis) και είναι βασισμένο στις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Τέχνη και Τεχνολογία (MA Computational Arts). Τα εργαστήρια παρουσιάζονται από τον ίδιο και την ομάδα της AgoGreece (www.agogreece.com), έχοντας ως βασικό άξονα την ανατροφοδότηση και τη συνεχή εξέλιξη του προγράμματος.

Διαδικασία εξασφάλισης συμμετοχής
1. Συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής.
2. Τρόποι πληρωμής:
– Ηλεκτρονική πληρωμή. Γίνονται δεκτές όλες οι χρεωστικές / πιστωτικές κάρτες VISA, Mastercard.
– Συμπλήρωση της φόρμας στο ΝΟΗΣΙΣ, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και πληρωμή στο ταμείο κατά τις ώρες λειτουργίας του (Τρίτη έως Παρασκευή 9:00 – 15:00, Σάββατο 11:30 – 18:00, Κυριακή 11:30 – 18:00).
3. Εξασφάλιση οριστικής συμμετοχής:
Η οριστική συμμετοχή στο πρόγραμμα εξασφαλίζεται με την καταβολή του ποσού συμμετοχής και τη λήψη επιβεβαιωτικού email.

Πληροφορίες:
Ελεάνα Μπάλλα
Τηλέφωνο: 2310 483 000, εσωτ. 149 (Δευτέρα – Παρασκευή, 10.00 – 13.00)
e-mail: balla@noesis.edu.gr

Δημοσιεύτηκε 16 Σεπτεμβρίου, 2022