Κατηγορίες
Νέα

Συνεργασία του ΝΟΗΣΙΣ και του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων DT&S της CISCO

Η Πρόεδρος, Δρ. Στυλιανή Μπεζεργιάννη και ο Αντιπρόεδρος του ΝΟΗΣΙΣ και Πρόεδρος του Ελληνικού Μουσείου Τεχνολογίας, κ. Γιώργος Βλαχογιάννης, υποδέχτηκαν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας, τον Διευθυντή του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων DT&S της CISCO, κ. Νίκο Λαμπρογεώργο.

Κατά την ξενάγηση στους χώρους, την παρουσίαση των δράσεων του ΝΟΗΣΙΣ και τη συζήτηση που ακολούθησε, οι ιθύνοντες των δύο φορέων ανέλυσαν διεξοδικά τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασιών σε κοινά πεδία δραστηριοποίησή τους, όπως η ενίσχυση της καινοτομίας, η ανάπτυξη και ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και η προώθηση του τεχνολογικού και ψηφιακού πολιτισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΝΟΗΣΙΣ πρόκειται να συνδράμει στο πρόγραμμα του DT&S «Μαθαίνω, Προστατεύομαι, Βελτιώνομαι και Συνεισφέρω», που αφορά σε δράσεις όπως η ενημέρωση για την τεχνολογία, την καινοτομία και τις εφαρμογές τους στην καθημερινότητα, η επιμόρφωση των μαθητών για την ασφαλή τους πλοήγηση στο διαδίκτυο, η εκπαίδευση τους για την αναγνώριση, πρόληψη, αντιμετώπιση και καταπολέμηση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού. Το πρόγραμμα, μετά τη μεγάλη απήχηση που είχε στη μαθητική κοινότητα, συνεχίζει φέτος για δεύτερη χρονιά και το ΝΟΗΣΙΣ θα συμμετάσχει με την παρουσίαση εκθεμάτων από την πλούσια συλλογή του.

Τόσο οι εκπρόσωποι του ΝΟΗΣΙΣ όσο και ο Διευθυντής του Κέντρου DT&S εξέφρασαν την πεποίθηση πως υπάρχουν πολλές δυνατότητες ανάπτυξης αμοιβαία επωφελών συνεργιών μεταξύ των δύο φορέων, για την υλοποίηση των οποίων προγραμματίζεται η υπογραφή σχετικού μνημονίου συνεργασίας.

Δημοσιεύτηκε 22 Ιανουαρίου, 2024