Κατηγορίες
Science Inspired Νέα

Education In Action – διαδικτυακό συνέδριο για εκπαιδευτικούς

 

Education In Action – towards the future
Διεθνές διαδικτυακό συνέδριο για εκπαιδευτικούς
14-16 Απριλίου 2021

Στο πλαίσιο του έργου Science Inspired το ΝΟΗΣΙΣ μαζί με άλλα 3 ευρωπαϊκά κέντρα επιστημών (Experyment Science Center από την Πολωνία, Agóra Science Centre από την Ουγγαρία, VIDA! Science Centre από την Τσεχία) διοργανώνουν στις 14-16 Απριλίου 2021 το “Education In Action – towards the future”, ένα διεθνές διαδικτυακό συνέδριο για εκπαιδευτικούς.

Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν για τους τρόπους που η πανδημία άλλαξε την εκπαιδευτική διαδικασία στην Ευρώπη, θα μοιραστούν τις εμπειρίες που απέκτησαν μέσα από τις διεθνείς συνεργασίες και θα αναδείξουν τα νέα καινοτόμα εκπαιδευτικά εργαλεία που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του Έργου και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στην τυπική όσο και στην άτυπη εκπαίδευση.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, στην αγγλική γλώσσα και περιλαμβάνει ομιλίες, συζητήσεις και workshops.

Το ΝΟΗΣΙΣ συγκεκριμένα διοργανώνει στις 16/4 (ώρες 17.00-18.30), workshop με θέμα “How to create a game from SCRATCH!”, παρουσιάζοντας στους εκπαιδευτικούς πώς να μετατρέψουν δημοφιλή, ψυχαγωγικά παιχνίδια προσθέτοντάς τους εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Στη συνέχεια τα παιχνίδια αυτά εισάγονται στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας ενθαρρύνοντας τους μαθητές να αναπτύξουν την κρίση τους, να συνεργαστούν, να παίξουν και να αγαπήσουν την επιστήμη.

Για την agenda του συνεδρίου πατήστε εδώ.

Για εγγραφή στο συνέδριο και τα workshops (οι συμμετοχές είναι περιορισμένες) πατήστε εδώ.

 

Δημοσιεύτηκε 31 Μαρτίου, 2021