Κατηγορίες
Νόησις Εργαστήρι - Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Εκπαιδευτική ρομποτική και Αρχαία Ελλάδα – NEO εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Για μαθητές Α΄- Γ΄ Γυμνασίου

Μεγάλος πυλώνας του Αρχαίου και Σύγχρονου Ελληνικού Πολιτισμού αποτελεί η Αρχαία Ελληνική Επιστήμη και Τεχνολογία. Η επινοητικότητα και η εφευρετικότητα των Αρχαίων Ελλήνων παρήγαγαν εκπληκτικά αποτελέσματα. Οι τομές και τα επιτεύγματα τους άλλαξαν ριζικά τη ζωή των ανθρώπων.

Με γνώμονα τα παραπάνω, το ΝΟΗΣΙΣ σε συνεργασία με την Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διεξάγει μαθήματα «Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Αρχαία Ελλάδα» και ξεκινά το ταξίδι προς το σήμερα.

Τα παιδιά επισκέπτονται την έκθεση ΙΔΕΑ – Αρχαία Ελληνική Επιστήμη και Τεχνολογία και γνωρίζουν κάποια από τα επιτεύγματα των αρχαίων ελλήνων τεχνολόγων. Στη συνέχεια, σύμφωνα με αφήγημα που τους δίνεται, δημιουργούν ρομποτικές κατασκευές χρησιμοποιώντας ειδικό kit (lego), και αναπαριστούν σκηνές και καταστάσεις από την αρχαιότητα.

Η σύνδεση με τα εκθέματα θα γίνεται με χρονολογική προσέγγιση. Το μάθημα θα ξεκινά με το αρχαιότερο έκθεμα και θα γίνεται βιωματικά, με τα παιδιά να πειραματίζονται πάνω στις κατασκευές τους.

Η προσέγγιση κάθε ενότητας και ιστορικού στοιχείου θα δίνεται με τον κατάλληλο τρόπο, προκειμένου να έλκει και όχι να κουράζει τους μαθητές. Ξεκινώντας όλη την ιστορική αναφορά από ένα γνωστό και εύληπτο αρχαίο τεχνολογικό θαύμα και όχι από μία ημερομηνία ή ένα όνομα, θα απαντήσουμε σε ερωτήματα «γιατί;», «πως;», «από τί», επιδιώκοντας να αξιοποιήσουν τα παιδιά προϋπάρχουσες γνώσεις και λογικές ερμηνείες, ώστε να κατανοήσουν τις ανάγκες και συνήθειες της εποχής.

Συχνά, τα παιδιά θα κληθούν να αναζητήσουν μόνα τους κάποιες πρώτες πληροφορίες για το θέμα, αξιοποιώντας τους υπολογιστές της αίθουσας και το διαδίκτυο. Μέσω της ομαδικής αναζήτησης, τα παιδιά θα αναπτύξουν δεξιότητες, ενώ θα υποστηριχτεί και η ανάπτυξη ιδεοθύελλας (mindstorming).

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 9 τρίωρα μαθήματα.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Διάρκεια: 9 μαθήματα, διάρκειας 3 ωρών το καθένα.

Ημερομηνίες διεξαγωγής:
Κυριακές16/10, 23/10, 30/10, 06/11, 13/11, 20/11, 27/11, 04/12, 11/12

Ώρες: 11.30–14.30

Κόστος: 290€/ άτομο

Άτομα/τμήμα: 15

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μόνο ηλεκτρονικά, πατώντας εδώ.

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Η οργάνωση του περιεχομένου και η εκτέλεση του προγράμματος είναι από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής.

2. Τρόποι πληρωμής:

– Ηλεκτρονική πληρωμή. Γίνονται δεκτές όλες οι χρεωστικές / πιστωτικές κάρτες VISA, Mastercard.

– Πληρωμή στα ταμεία του ΝΟΗΣΙΣ, κατά τις ώρες λειτουργίας του ταμείου (Τρίτη έως Παρασκευή 9:00 – 15:00, Σάββατο 13:30 – 20:00, Κυριακή 11:30 – 18:00).

Για πληρωμές στα ταμεία του ΝΟΗΣΙΣ, η πληρωμή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός 48 ωρών από τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης.

3. Εξασφάλιση οριστικής συμμετοχής:

Η οριστική συμμετοχή στο πρόγραμμα εξασφαλίζεται με την καταβολή του ποσού συμμετοχής και τη λήψη επιβεβαιωτικού email.

Πληροφορίες:
Μιχάλης Παπουτσίδης
Τηλέφωνο: 2310 483 000, εσωτ. 140 (Τρίτη – Παρασκευή, 10.00 – 14.00)
Φαξ: 2310 483 020

Δημοσιεύτηκε 6 Οκτωβρίου, 2016