Κατηγορίες
Νέα Νόησις Εργαστήρι - Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Electronics – ΝΕΟ εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Για μαθητές Δ΄ Δημοτικού – B΄ Γυμνασίου

Το πρόγραμμα NOESIS Space Tech by Robotixlab, είναι μία σειρά ανεξάρτητων θεματικών εργαστηρίων (Robotics, Electronics, Video Games coding, 3D modelling – 3D printing) με κοινό θέμα την τεχνολογία του διαστήματος. Το κάθε θεματικό εργαστήριο ολοκληρώνεται σε 2 συναντήσεις, διάρκειας 2 ωρών η κάθε μία. Συμμετέχοντας και ολοκληρώνοντας επιτυχώς το κάθε εργαστήριο γίνεσαι ο αποδέκτης του μοναδικού τιμητικού badge της κάθε δραστηριότητας. Οι συμμετέχοντες που θα καταφέρουν να συλλέξουν όλα τα badges θα συμμετέχουν σε ένα ειδικό project έκπληξη στο τέλος της χρονιάς.

Electronics
Star Wars, 2001 A Space Odyssey, Apollo 11, Wall -E είναι μόνο μερικές από τις ταινίες με θέμα το διάστημα. Στην ενότητα Electronics μπαίνουμε στον μαγικό κόσμο των ειδικών εφέ και πιο συγκεκριμένα στα ηχητικά εφέ των διαστημικών ταινιών. Αφήνουμε τον ψηφιακό κόσμο και “παίζουμε” old school analogue. Σχεδιασμός και κατασκευή ηλεκτρονικού κυκλώματος laser effect. Ανακαλύπτουμε τις ταλαντώσεις των ηχητικών κυμάτων, παίζουμε με τα υλικά και μαθαίνουμε για τις αντιστάσεις, τους πυκνωτές, τα τρανζίστορς και τα πιεζοηλεκτρικά στοιχεία. Σχεδιάζουμε το κύκλωμα μας και το δοκιμάζουμε σε προσομοίωση. Όταν σιγουρευτούμε ότι όλα δουλεύουν όπως πρέπει “βάζουμε μπρος” τα κολλητήρια και κολλάμε τις δικές μας ηλεκτρονικές πλακέτες. Ελέγχουμε, δοκιμάζουμε και επισκευάζουμε τα πιθανά προβλήματα κάνοντας problem solving. George Lucas ετοιμάσου, ερχόμαστε!

Ημερομηνίες: Σάββατο 10 και 17/12/2022
Ώρα: 11.30-13.30
Κόστος: 50,00€

Για δηλώσεις συμμετοχής (μόνο ηλεκτρονικά) πατήστε εδώ.

Τα εργαστήρια NOESIS Space Tech by Robotixlab σχεδιάζονται από τον Μηχανικό Ρομποτικής, Αντώνη Κάνουρα και υλοποιούνται από την Robotixlab και τους εκπαιδευμένους εμψυχωτές/εκπαιδευτές της. Η Robotixlab με έδρα την Θεσσαλονίκη σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις με αντικείμενο την ρομποτική και την τεχνολογία για παιδιά από το 2008.

Διαδικασία εξασφάλισης συμμετοχής
1. Συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής.
2. Τρόποι πληρωμής:
– Ηλεκτρονική πληρωμή. Γίνονται δεκτές όλες οι χρεωστικές / πιστωτικές κάρτες VISA, Mastercard.
– Συμπλήρωση της φόρμας στο ΝΟΗΣΙΣ, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και πληρωμή στο ταμείο κατά τις ώρες λειτουργίας του (Τρίτη έως Παρασκευή 9.00 – 15.00, Σάββατο 11.30 – 18.00, Κυριακή 11.30 – 18.00).
3. Εξασφάλιση οριστικής συμμετοχής:
Η οριστική συμμετοχή στο πρόγραμμα εξασφαλίζεται με την καταβολή του ποσού συμμετοχής και τη λήψη επιβεβαιωτικού email.

Πληροφορίες:
Μιχάλης Παπουτσίδης
Τηλέφωνο: 2310 483 000, εσωτ. 140 (Τρίτη – Παρασκευή, 10.00 – 14.00)
e-mail: papoutsidis@noesis.edu.gr

Δημοσιεύτηκε 16 Νοεμβρίου, 2022