Κατηγορίες
Νόησις Εργαστήρι - Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Ελληνικό Μαθητικό Κοινοβούλιο της Επιστήμης

EUSP_AFISA_NOESIS-001

Αθήνα 7/3/2016,

500 μαθητές, 45 σχολεία από όλη την Ελλάδα συζητούν, επιχειρηματολογούν και προτείνουν για το Μέλλον του Ανθρώπου – Η υγεία στο επίκεντρο.

Στις 21, 22 και 23 Μαρτίου 2016 οι μαθητές μετέχουν σε πραγματικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες, δρώντας ως ερευνητές επιστημονικών θεμάτων.

Πώς λειτουργεί ο εγκέφαλός μας; Θα μπορέσουμε ποτέ να κατανοήσουμε και να θεραπεύσουμε τις διάφορες μορφές άνοιας; Είναι τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα επικίνδυνα για την υγεία μας; Τι είναι τα βλαστικά κύτταρα; Πώς μπορεί να αλλάξει η ζωή μας αν μπορούμε να κατευθύνουμε τα βλαστικά κύτταρα; Πώς θα είναι ο άνθρωπος σε 20 χρόνια από τώρα; Θα επεκταθούν οι δεξιότητές μας με τη χρήση εμφυτευμάτων, φαρμάκων ή άλλων τεχνικών μέσων; Πώς μπορούμε να μιμηθούμε τα νέα βιολογικά στοιχεία, εργαλεία ή συστήματα;

Αυτά είναι ορισμένα από τα ερωτήματα τα οποία θα συζητήσουν και για τα οποία θα προτείνουν ιδέες περισσότεροι από 500 μαθητές από 45 σχολεία από ολόκληρη την Ελλάδα οι οποίοι έχουν δημιουργήσει 60 διαφορετικές ομάδες εργασίας στο πλαίσιο του Ελληνικού Μαθητικού Κοινοβουλίου της Επιστήμης. Η δράση πραγματοποιείται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα από τη Science View σε συνεργασία με το Τμήμα Φ.Π.Ψ. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Για πρώτη φορά η δράση θα πραγματοποιηθεί και διαδικτυακά, παρέχοντας τη δυνατότητα σε δεκάδες μαθητές από 30 διαφορετικά σημεία της Ελλάδας να συνδεθούν και να συμμετάσχουν στις εργασίες.

Η κεντρική εκδήλωση του Μαθητικού Κοινοβουλίου της Επιστήμης θα πραγματοποιηθεί στις 21, 22 και 23 Μαρτίου 2016 και θα φιλοξενηθεί σε οργανισμούς οι οποίοι παράγουν και προάγουν την Έρευνα: στο Αμφιθέατρο «Θέμις Κανελλόπουλος» στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» στην Αθήνα, ενώ τα σχολεία τα οποία συμμετέχουν από τη Βόρεια Ελλάδα, θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν στο ΝΟΗΣΙΣ, στη Θεσσαλονίκη.

Για το δελτίο τύπου πατήστε εδώ.

Για το πρόγραμμα του τριημέρου πατήστε εδώ.

 

Περισσότερες πληροφορίες:
Ελληνικό Μαθητικό Κοινοβούλιο της Επιστήμης 

European Student Parliaments on Science

Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση

Science View

ΕΚΠΑ-Τμήμα ΦΠΨ

 

Δημοσιεύτηκε 17 Μαρτίου, 2016