Κατηγορίες
Νέα Νόησις Εργαστήρι - Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Επίσκεψη εκπαιδευτικών Φυσικών Επιστημών Β/βάθμιας Εκπαίδευσης στο ΝΟΗΣΙΣ

Το ΝΟΗΣΙΣ επισκέφθηκαν 80 εκπαιδευτικοί Φυσικών Επιστημών από σχολεία των Διευθύνσεων Β/βάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2021. Οι επισκέψεις οργανώθηκαν από το τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΝΟΗΣΙΣ, σε συνεργασία με τους υπεύθυνους των Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Ευόσμου, Νεάπολης, Κέντρου και Τούμπας, καθώς και τους συντονιστές εκπαιδευτικού έργου του 1ου και 2ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας. Διευκρινίζεται πως για την υλοποίηση των επισκέψεων αυτών ακολουθήθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει για ανάλογες περιπτώσεις.

Σκοπός ήταν η παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προσφέρει το ΝΟΗΣΙΣ σε σχολικές ομάδες κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2021-2022. Ένα σημαντικό ποσοστό των προγραμμάτων αυτών σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Future space.

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με συναδέλφους, να θέσουν ερωτήματα και να δώσουν τη δική τους οπτική.

Οι επισκέψεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της σταθερής  και δυναμικής επικοινωνίας του φορέα με την εκπαιδευτική κοινότητα, μέσα από αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες με δομές της σχολικής εκπαίδευσης.

Ευχή όλων όσοι συμμετείχαν, ήταν να υπάρχει η δυνατότητα να διοργανώνονται ανάλογες επισκέψεις και δραστηριότητες και στο μέλλον.

 

 

Δημοσιεύτηκε 21 Οκτωβρίου, 2021