Κατηγορίες
Featured Posts Νέα Νόησις Εργαστήρι - Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Explora 2023 – πενθήμερο καλοκαιρινό πρόγραμμα

Εγγραφή μέχρι 31/5/2023: 110€ για το πρώτο παιδί και 55€ για κάθε αδερφάκι (δύο αδέρφια = 165€)

Εγγραφή από 1/6/2023: 130€ για το πρώτο παιδί και 65€ για κάθε αδερφάκι (δύο αδέρφια 195€)

Περίοδοι διεξαγωγής: Ιούνιος – Ιούλιος – Αύγουστος

Εβδομάδες: 19-23/06, 26-30/06, 3-7/07, 10-14/7,17-21/7, 24-28/7 και 28/8-1/9

Θέλετε το παιδί σας να κάνει κάτι διασκεδαστικό και ταυτόχρονα μοναδικά ενδιαφέρον αυτό το καλοκαίρι; Το καλοκαιρινό πρόγραμμα Explora στο ΝΟΗΣΙΣ για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου προσφέρει αυτή τη δυνατότητα.

Δείτε το διαφημιστικό σποτ:

Α΄ – Γ΄ Δημοτικού
Για τους μαθητές που τελείωσαν την Α΄- Γ΄ Δημοτικού, το πρόγραμμα Explora είναι ο ιδανικός συνδυασμός ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης. Τα παιδιά γνωρίζουν τον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας μέσα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση, μαθαίνοντας ταυτόχρονα τη σημασία της συνεργασίας και της ομαδικότητας. Δραστηριότητες STEM, δημιουργική ρομποτική και κατασκευές, θέματα ανακύκλωσης, προβολές στο Πλανητάριο και το Κοσμοθέατρο και ομαδικά παιχνίδια κάνουν κάθε μέρα μοναδική.

Δ΄ – ΣΤ΄ Δημοτικού
Το πρόγραμμα Explora για μαθητές που τελείωσαν την Δ΄- ΣΤ΄ Δημοτικού εστιάζει στις δεξιότητες και την τεχνολογία, με δραστηριότητες STEM, οι οποίες περιλαμβάνουν κατασκευές και διάφορες δοκιμασίες. Tinkering, μηχανική, περιβαλλοντική βιωσιμότητα είναι μερικές από τις θεματικές του προγράμματος. Μέσα από ποικίλες δραστηριότητες καλλιεργείται η ευρηματικότητα και η κριτική σκέψη των παιδιών, ενώ παράλληλα ενισχύονται η συνεργασία και η ομαδικότητα. Οι προβολές στο Πλανητάριο, το Κοσμοθέατρο και τον Προσομοιωτή συμπληρώνουν ένα διασκεδαστικό και δημιουργικό πενθήμερο.

Α΄ – Γ΄ Γυμνασίου
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές που τελείωσαν την Α΄- Γ΄ Γυμνασίου. Τα παιδιά απασχολούνται σε δραστηριότητες STEM, οι οποίες αντλούν τη θεματολογία τους από την τεχνολογία και τις θετικές επιστήμες. Δουλεύοντας κυρίως σε ομάδες, ακολουθούν οδηγίες αλλά και επιστρατεύουν τη δική τους φαντασία και δημιουργικότητα. Φτιάχνουν μηχανικές κατασκευές, χειρίζονται νέες τεχνολογίες, αναλαμβάνουν ρόλους και φέρουν εις πέρας αποστολές εξασκώντας ποικίλες δεξιότητες, πρακτικές και νοητικές. Παράλληλα, θα επισκεφθούν το Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Καυσίμων και Υδρογονανθράκων στο Ινστιτούτο Τεχνικής Χημικών Διεργασιών στο ΕΚΕΤΑ, θα παρακολουθήσουν προβολές στο Πλανητάριο, το Κοσμοθέατρο και τον Προσομοιωτή και θα γνωρίζουν βιωματικά τις μόνιμες και περιοδικές Εκθέσεις του ΝΟΗΣΙΣ.

Γενικές πληροφορίες 
Στις παροχές του προγράμματος περιλαμβάνονται νερό, πρωινό snack, ελαφρύ γεύμα (κρύο σάντουιτς και αναψυκτικό χωρίς ανθρακικό), αναμνηστικό σακίδιο και φωτογραφία, ασφαλιστική κάλυψη.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των δραστηριοτήτων πραγματοποιούνται από ειδικευμένο προσωπικό του ΝΟΗΣΙΣ, καθώς και από εξωτερικούς συνεργάτες.

Διάρκεια καθημερινού προγράμματος: 9.00 – 15.00
Προσέλευση: 8.30 – 9.00
Αποχώρηση: 15.00 – 15.30

Ηλεκτρονικές κρατήσεις μέσω του viva.gr.

Πληροφορίες
Μαριάννα Παπανδρέου, τηλέφωνο 2310 483 000, εσωτερικό 2
Δευτέρα ως Παρασκευή, ώρες 9.00 – 13.00

Καλό καλοκαίρι και σας περιμένουμε!

Χορηγός

 

Υποστηρικτής

Συνεργάτης

 

Χορηγοί επικοινωνίας

Δημοσιεύτηκε 11 Απριλίου, 2023