Κατηγορίες
Νόησις Εργαστήρι - Εκπαιδευτικά Προγράμματα

FIRST® LEGO® League – Διαγωνισμός Ρομποτικής 5-6/3/2016

00FLL1

FIRST® LEGO® League

Παγκόσμιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας

FLL_GREECE_LOGO

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Φιλεκπαιδευτικό Σωματείο eduACT διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το μεγαλύτερο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας FIRST® LEGO® League υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στις 5 και 6 Μαρτίου 70 ομάδες με συνολικά 850 παιδιά από όλη την Ελλάδα θα συγκεντρωθούν στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.

Θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι το Trash Trek και σύνθημά μας το “Waste Wise”. Τα παιδιά χρησιμοποιώντας ως όχημα το παιχνίδι και την κατασκευή ρομπότ θα επιχειρήσουν να προτείνουν και να σχεδιάσουν έξυπνες λύσεις για την ορθότερη διαχείριση των απορριμάτων μας.

Για πρώτη φορά ξεκινά φέτος το Junior FIRST® LEGO® League, στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά μεταξύ 6 έως 9 ετών.

Το πρωτάθλημα ρομποτικής δεν επιδιώκει μόνο την ανάδειξη μικρών επιστημόνων. Πρωταρχικός στόχος είναι η εξοικείωση των παιδιών με την ομαδική εργασία και την αποτελεσματική συνεργασία, τη δημιουργική σκέψη και την ανάπτυξη των ηγετικών τους δεξιοτήτων.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Μπορείτε να ζήσετε κι εσείς αυτήν τη μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία από κοντά συμμετέχοντας ως εθελοντές/ εθελόντριες. Σας περιμένουμε όλους και όλες για ένα διήμερο γεμάτο εκπλήξεις, χαμόγελα και καινοτόμες ανακαλύψεις!

Η φόρμα συμμετοχής των εθελοντών-ριών πατώντας εδώ.

Η σελίδα του διαγωνισμού πατώντας εδώ.

 

Φωτογραφίες FLL 2016

DSC_0084

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_0513

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_0889

 

 

 

 

 

 

Δημοσιεύτηκε 16 Φεβρουαρίου, 2016