Κατηγορίες
Νέα Νόησις Εργαστήρι - Εκπαιδευτικά Προγράμματα

FIRST LEGO LEAGUE Junior Expo-Η μεγάλη γιορτή της ρομποτικής!

Η Μεγαλύτερη Γιορτή Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας
για παιδιά 6-10 ετών στην Θεσσαλονίκη !

NΟΗΣΙΣ – Σάββατο 27 Μαΐου 2017, ώρα 14.00 

Το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT – ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και το ΝΟΗΣΙΣ συνδιοργανώνουν και σας προσκαλούν το Σάββατο 27 Μαΐου 2017, στις 14.00, στο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας FIRST® LEGO® LEAGUE Junior.

Μαθητές ηλικίας 6-10 ετών καλούνται να αναπτύξουν ομαδικά τη δημιουργικότητα και τις δεξιότητές τους, δίνοντας το μήνυμα ενός ελπιδοφόρου μέλλοντος σε μια μεγάλη γιορτή μάθησης.

Το FIRST® LEGO® LEAGUE Jr είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, με τη μορφή γιορτής. Είναι μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως.

Το 2013-2014 ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη) από το μη κερδοσκοπικό σωματείο eduACT – ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, που έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα της διοργάνωσης και έκτοτε διοργανώνεται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων ομάδων με στρατηγικό εταίρο και συνεργάτη το ΝΟΗΣΙΣ και Μέγα Αρωγό της προσπάθειας αυτής την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι “creature craze” κι έχει να κάνει με τους φίλους του ζωικού βασιλείου! Ένας από τους στόχους του διαγωνισμού είναι να εξοικειωθούν και να γνωρίσουν από άλλη οπτική πλευρά οι λιλιπούτειοι διαγωνιζόμενοι τα μυστικά της γήινης πανίδας. Επιπλέον, τα παιδιά αλλά και ο μεγάλος αριθμός των εθελοντών, μέσω του διαγωνισμού, καλούνται να αναδείξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη θέληση, τη συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα, τον εθελοντισμό, την εφευρετικότητα.

Τα παιδιά σχηματίζουν ομάδες ρομποτικής και καλούνται σε μια συναρπαστική πρόκληση έτοιμη για να εξάψει την φαντασία τους και στην συνέχεια να:

• αναζητήσουν, ερευνήσουν και διερευνήσουν ένα συγκεκριμένο θέμα με την ομάδα τους
• αναλάβουν να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ένα αυτόνομο ρομπότ
• αναπτύξουν αξίες, όπως η άμιλλα, η ομαδικότητα και η χαρά της γνώσης και της μάθησης.

Ο Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η σελίδα του FIRST LEGO League Jr.: http://firstlegoleague.gr/first-lego-league-junior/
Το βίντεο του περσινού διαγωνισμού: https://vimeo.com/173026175

 

Δημοσιεύτηκε 19 Μαΐου, 2017