Κατηγορίες
Future Space Νέα

Έργο Future Space – παρουσίαση σε Διευθυντές σχολικών μονάδων και Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου

Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η ετήσια ενημερωτική εκδήλωση του ΝΟΗΣΙΣ για τους Διευθυντές σχολικών μονάδων και τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 33 Διευθυντές/Συντονιστές, οι οποίοι ενημερώθηκαν σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις δραστηριότητες που είναι διαθέσιμα για σχολικές τάξεις, στο πλαίσιο των σχολικών τους επισκέψεων στον φορέα, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2021-2022.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του ευρωπαϊκού έργου Future Space και ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με το αντικείμενο του έργου, τους στόχους και τα προϊόντα του.

Παρουσιάστηκαν οι δύο δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου από το ΝΟΗΣΙΣ και οι οποίες έχουν ενσωματωθεί στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων του τρέχοντος σχολικού έτους για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου: Η βασισμένη στο παιχνίδι δραστηριότητα «Αποίκιση στον Άρη – Προκλήσεις και λύσεις» και η διαδραστική παρουσίαση στο Πλανητάριο “Space Quiz”.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στο Πλανητάριο, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδραστική παρουσίαση και να λάβουν μέρος οι ίδιοι στο “Space Quiz”, απολαμβάνοντας ένα ταξίδι από τη Γη μέχρι τα όρια του παρατηρήσιμου σύμπαντος.

Δημοσιεύτηκε 7 Οκτωβρίου, 2021