Κατηγορίες
Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Νέα

Επιτροπή Ισότητας των Φύλων – Παρουσίαση του Σχεδίου Δράσης στο Προσωπικό

Στις 20 Απριλίου 2023 στη διάρκεια μιας σεμνής, αλλά με ιδιαίτερη σημασία εκδήλωσης, παρουσιάστηκε από την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων το Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων (ΣΔΙΦ) του ΝΟΗΣΙΣ στο προσωπικό του φορέα.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Πρόεδρος του ΝΟΗΣΙΣ, Στέλλα Μπεζεργιάννη και τίμησε με την παρουσία της ως προσκεκλημένη ομιλήτρια, η Δήμητρα Κογκίδου, καθηγήτρια ΑΠΘ και Συντονίστρια του Δικτύου των Επιτροπών Ισότητας των Φύλων των ΑΕΙ της χώρας. Η κυρία Κογκίδου στην ομιλία της αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο των Σχεδίων Δράσης για την Ισότητα των Φύλων, σε ότι αφορά τη δημιουργία συνθηκών συμπερίληψης και ουσιαστικής ισότητας των φύλων, στο πλαίσιο λειτουργίας ενός φορέα.

Στη διάρκεια της παρουσίασης του ΣΔΙΦ, υπογραμμίστηκε η ανάγκη και η σημασία της συνεχούς επιμόρφωσης του προσωπικού, μέσα από στοχευμένες δράσεις σε θέματα όπως, μεταξύ άλλων, η υιοθέτηση και χρήση συμπεριληπτικής γλώσσας, καθώς και η καλλιέργεια μιας προσωπικής και επαγγελματικής κουλτούρας, στην κατεύθυνση της ισότιμης συμπερίληψης των φύλων, σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων και της λειτουργίας του ΝΟΗΣΙΣ.

Η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων

Δημοσιεύτηκε 25 Απριλίου, 2023