Κατηγορίες
Hypatia Νέα

Hypatia – 1η συνάντηση της ομάδας εφήβων

Στο έργο HYPATIA πιστεύουμε ακράδαντα στη συμμετοχή των εφήβων σε όλες τις δραστηριότητές του. Η επικοινωνιακή εκστρατεία “Expect Everything”, που απευθύνεται ευθέως στους εφήβους, πιστεύουμε ότι αποτελεί το κλειδί για να τους εμπλέξουμε και στην παραγωγή περιεχομένου. Οι έφηβοι έχουν το δικό τους τρόπο επικοινωνίας και αυτό πρέπει να ενσωματώνεται σε όλη την επικοινωνιακή καμπάνια του HYPATIA. Καλώντας λοιπόν τους εφήβους να συνεισφέρουν περιεχόμενο στην εκστρατεία “Expect Everything”, δεν τους δίνουμε απλώς φωνή, αλλά επεκτείνουμε τόσο την εμβέλεια όσο και την αποτελεσματικότητα της εκστρατείας, καθώς επικοινωνούμε σε μια κοινή γλώσσα και αισθητική με το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε και επιθυμούμε να προσελκύσουμε.

Για να καταστεί δυνατή η εμπλοκή των εφήβων στην παραγωγή περιεχόμενου έχουμε δημιουργήσει το Editorial board. Το Editorial board είναι μια επιτροπή/ομάδα σύνταξης που αποτελείται από εφήβους και η οποία παράγει περιεχόμενο για την ιστοσελίδα, για το blog και για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του έργου.
Κάθε science center που συμμετέχει στο έργο έχει τη δική του ομάδα εφήβων, το δικό του Editorial board, που έχει την ευθύνη να παρέχει, για τη διάρκεια ενός μηνός, το περιεχόμενο που θα ανεβαίνει στην εκστρατεία “Expect Everything”. Η ομάδα σύνταξης είναι ελεύθερη να παράγει οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμεί. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στη μορφή. Μπορεί να παράγει άρθρα για την ιστοσελίδα και το blog, να κάνει posts στους λογαριασμούς των κοινωνικών δικτύων (Facebook, Twitter, Instagram), να δημιουργεί βίντεο, εικόνες, σχέδια που θα μοιράζονται μέσω της ιστοσελίδας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Όλα τα θέματα είναι πιθανά, όσο αντανακλούν το πνεύμα του έργου HYPATIA και βλέπουν την επιστήμη από κάποια ενδιαφέρουσα οπτική γωνία.

Το Σάββατο, στις 11 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο ΝΟΗΣΙΣ η πρώτη συνάντηση της ομάδας των εφήβων που συνιστούν το ελληνικό youth panel για το έργο HYPATIA. Στην ομάδα συμμετέχουν 7 έφηβοι, 4 κορίτσια και 3 αγόρια, Β’ και Γ’ τάξης Γυμνασίου. Στην πρώτη αυτή συνάντηση έγινε η γνωριμία ανάμεσα στα μέλη της ομάδας, συζητήσαμε για το περιεχόμενο του έργου, τους στόχους του και τους τρόπους που αυτοί μπορούν να επιτευχθούν ώστε να έχουν ουσιαστικό νόημα για τους ίδιους τους εφήβους. Εξερευνήσαμε το περιεχόμενο της εκστρατείας “Expect Everything”, όπως αυτό έχει ως σήμερα διαμορφωθεί από τα editorial boards των άλλων science center που συμμετέχουν στο έργο και καταθέσαμε ιδέες για το υλικό που θα μπορούσε να παράξει η δική μας ομάδα, η οποία καλείται να προσφέρει το περιεχόμενο της εκστρατείας για τον μήνα Ιούνιο.

Η εκστρατεία “Expect Everything” χρησιμοποιεί τα παρακάτω κανάλια επικοινωνίας:

• blog expect everything http://www.expecteverything.eu/
• facebook https://www.facebook.com/expecteverythin/?fref=ts
• instagram https://www.instagram.com/expecteverything/
• tweeter https://twitter.com/expecteverythin
• youtube https://www.youtube.com/channel/UCE1dMWoShD4U0eO3y7FMzMQ

 

Δημοσιεύτηκε 14 Μαρτίου, 2017