Κατηγορίες
Hypatia Νέα

Hypatia – 7ο newsletter

Γράφει η Meie van Laar, EU Coordinator Hypatia project,
Head of Learning & Research NEMO Science Museum

Αγαπητέ αναγνώστη,

Καλωσόρισες στο τελευταίο ενημερωτικό δελτίο του έργου Hypatia. Μετά από τρία χρόνια έντονης και ικανοποιητικής εργασίας, οι συνεργάτες του έργου Hypatia είναι έτοιμοι να σε αποχαιρετήσουν. Από την αρχή, οι φιλοδοξίες μας ήταν υψηλές: να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούνται οι Επιστήμες στους νέους/ες μέσα και έξω από το σχολείο και να διευρύνουμε τις δυνατότητες τόσο για τα κορίτσια όσο και για τα αγόρια προκειμένου να γνωρίσουν και να επιδιώξουν μια ποικιλία σταδιοδρομιών στην επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά (STEM – Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Δεν απομακρυνθήκαμε από την πρόκληση: Εμπλέξαμε περισσότερους από 69.000 καθηγητές και επικεφαλής διδάσκοντες και περισσότερους από 111.000 έφηβους στην Ευρώπη και το Ισραήλ. Δημιουργήσαμε επίσης περισσότερες από 100.000 αλληλεπιδράσεις στην διαδικτυακή μας καμπάνια «Expect Everything». Αναπτύξαμε μια προσβάσιμη, πρακτική και έτοιμη προς χρήση ψηφιακή συλλογή καινοτόμων δραστηριοτήτων και δημιουργήσαμε εθνικούς κόμβους συγκεντρώνοντας πολλούς ενδιαφερόμενους και καθιερώνοντας μακροπρόθεσμες πρακτικές για την ισότιμη ένταξη των φύλων στις σπουδές και σταδιοδρομίες STEM.

Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, το ενημερωτικό δελτίο του έργου Hypatia μας επέτρεψε να συνεργαστούμε με πολίτες οι οποίοι, όπως και εμείς, πιστεύουν ότι είναι καιρός να ξεκινήσουμε την επικοινωνία της επιστήμης με πιο συνεκτικό τρόπο, προκειμένου να συνειδητοποιήσουμε το πλήρες δυναμικό των κοριτσιών και των αγοριών να ακολουθήσουν τις σταδιοδρομίες που σχετίζονται με τους τομείς STEM. Έτσι λοιπόν λέμε αντίο, με μια ειδική έκδοση του ενημερωτικού δελτίου του έργου Hypatia και τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να οικοδομούμε ένα ευρύτερο τοπίο STEM στην Ευρώπη και πέρα από αυτή.

Καλή ανάγνωση!

Για το 7ο Newsletter του έργου Hypatia πατήστε εδώ.

Δημοσιεύτηκε 27 Σεπτεμβρίου, 2018