Κατηγορίες
Νέα

Η Ελλάδα στην κορυφή της κατάταξης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής First Lego League 2021

Μία παγκόσμια διάκριση κατάφερε να φέρει για την Ελλάδα η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της Ακαδημίας Ρομποτικής Futurelab από την Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα του Πέτρου Περλαντίδη Παπαδόπουλου, που απαρτίζεται από 7 μαθητές, ηλικίας 14 έως 16 ετών, κατάφερε να κατακτήσει την δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη του Robot Game (Robot Performance Award) στο FLL Open Greece 2021.

Στην θέση της βοηθού προπονητή, η νεότερη coach της διοργάνωσης, Ιζόλδη Θεοδωρίδου μαθήτρια της Β Λυκείου, πρώην μέλος της ομάδας που από φέτος λόγω ηλικίας δεν μπορεί να αγωνιστεί.

Το ρομπότ που σχεδίασαν και κατασκεύασαν οι Αθανάσιος Κολέττας, Αλκιβιάδης Πανταζής, Γιώργος Βλαχονάσιος, Γιώργος Ριτζούλης, Δημήτρης Καρτσωνάκης, Ευστράτιος Αρτοποιός και Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος κατάφερε να εκτελέσει άριστα τις αποστολές μιας ειδικά σχεδιασμένης πίστας στον καλύτερο χρόνο συγκεντρώνοντας σκορ 585/600. Πρωτοπόρος της παγκόσμιας κατάταξης αναδείχτηκε η Τσεχία με σκορ 595/600, ενώ στην τρίτη θέση, μετά την Ελλάδα, ακολουθεί η Γερμανία με 560 βαθμούς.

Από το ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη για όλο τον κόσμο
To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας First Lego League 2021 μεταδόθηκε ζωντανά από τις 24-27 Ιουνίου 2021 από τις εγκαταστάσεις του ΝΟΗΣΙΣ.

Το FIRST® LEGO® LEAGUE Virtual Open International Greece 2021 διοργανώθηκε από την Eduact σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, τη First και τη Lego Education και υπό την αιγίδα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Εθνικής Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Ακαδημίας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την Αντιπεριφέρεια Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Συμμετείχαν περισσότεροι από 2000 μαθητές από όλο τον κόσμο, ηλικίας 9-16 ετών, οι οποίοι διαγωνίστηκαν στον τομέα της Ρομποτικής , της Έρευνας και της Καινοτομίας.

 

Δημοσιεύτηκε 30 Ιουνίου, 2021