Κατηγορίες
Νέα Νόησις Εργαστήρι - Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 11.2.2020

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το 1ο, 2ο, 3ο και 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας, το Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο», το Ίδρυμα ΝΟΗΣΙΣ ‐ Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, το Σωματείο Φίλοι του Κ.Δ.Ε.Μ.Τ και την Οργάνωση «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό», διοργανώνουν κεντρική εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο του ΝΟΗΣΙΣ, την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου.

Το Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» είναι το μεγαλύτερο εθελοντικό, μη χρηματοδοτούμενο Δίκτυο Σχολείων στην Ελλάδα, που ιδρύθηκε, αδειοδοτήθηκε και λειτουργεί τα τελευταία έξι χρόνια σε επτά (7) Περιφερειακές Διευθύνσεις στην Ελλάδα και έντεκα (11) ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Συντονίζεται από στελέχη της εκπαίδευσης και δραστηριοποιεί μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης σε βιωματικές δράσεις που σχετίζονται με την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Όλες οι δράσεις αναρτώνται στην διεύθυνση του Διαπεριφερειακού Θεματικού Δικτύου «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» http://isecurenet.sch.gr/portal/.

Σκοποί της εκδήλωσης είναι:
1. Η παρουσίαση ενδεικτικών έργων – αποτελεσμάτων εργασιών των συμμετεχόντων σχολείων του Διαπεριφερειακού Θεματικού Δικτύου (δια ζώσης είτε μέσω τηλεδιάσκεψης).
2. Η ανάδειξη της Ασφάλειας στο Διαδίκτυο με τις εισηγήσεις των κ. Παπαπροδρόμου Γιώργου (πρώην Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος), κ. Νταφούλη Βάιου (Ειδικού Ψυχιάτρου στους τεχνολογικούς εθισμούς) και κα Τόρρενς Αντωνία (Εκπροσώπου του «Ζήσε χωρίς Εκφοβισμό (ΚΜΟΠ)»).

Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με την εκδήλωση, μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και στο τηλέφωνο 2310474842 – Ηλιάδης Κωνσταντίνος.

Για το πρόγραμμα της εκδήλωσης πατήστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» πατήστε εδώ.

Δημοσιεύτηκε 4 Φεβρουαρίου, 2020