Κατηγορίες
Νέα Νόησις Εργαστήρι - Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Ημέρα του Πι: Ας τετραγωνίσουμε τον κύκλο! ΝΕΟ εκπαιδευτικό πρόγραμμα για Γ΄-ΣΤ΄ Δημοτικού

Το ΝΟΗΣΙΣ προσκαλεί τα παιδιά στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εμπνευσμένο από την επιστήμη των Μαθηματικών, για να καταλήξουν σε συμπεράσματα που αφορούν τη βάση που έχει τεθεί σχετικά με τον τετραγωνισμό του κύκλου με κανόνα και διαβήτη.

Ετοιμαστείτε να τετραγωνίσουμε τον κύκλο… ή μήπως όχι;

Νιώθετε ότι τα μαθηματικά σας δημιουργούν προβλήματα που δεν θα είχατε χωρίς αυτά; Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΝΟΗΣΙΣ με θέμα τα μαθηματικά θα σας λύσει κάθε πρόβλημα!

Κάθε πρόβλημα έχει και μία λύση…ή μήπως όχι;

Τα μαθηματικά είναι παντού!

Μαθηματικά υπάρχουν στην καρέκλα που κάθεστε, στην πίτσα που τρώτε, στον υπολογιστή σας, στον Ήλιο, στο σύμπαν, στη μουσική, στο ανθρώπινο σώμα! Αν είστε έτοιμοι να διασκεδάσετε και ταυτόχρονα να μάθετε, δώστε μια ευκαιρία στην επιστήμη των Μαθηματικών και κλείστε μια θέση στο πρόγραμμα!

Τα παιδιά μέσα σε 90 λεπτά θα πειραματιστούν με την αριθμητική σταθερά π=3.14…, θα μάθουν πως συνδέεται η σταθερά π με τον κύκλο και τι σημαίνει τετραγωνισμός του κύκλου με κανόνα και διαβήτη.

– 90 λεπτά βιωματικής εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας.
– Διεξαγωγή δραστηριοτήτων/κατασκευών σε ατομικό και ομαδικό πλαίσιο.
– Αναμνηστικό δωράκι.

Ημερομηνίες διεξαγωγής
– Σάββατο 9/3/2024, ώρα 17:00
– Κυριακή 10/3/2024, ώρα 12:00

Κόστος
10€

Χώρος διεξαγωγής
Βιβλιοθήκη (1ος όροφος)

Για δηλώσεις συμμετοχής (μόνο ηλεκτρονικά) πατήστε εδώ.

Πληροφορίες:
Δέσποινα Γράβα, τηλέφωνο: 6970 527552, Τρίτη ως Παρασκευή, ώρες 9.00 – 13.00.

 

Ημέρα του «π» – Τι είναι;
Στις 14 Μαρτίου γιορτάζουμε την ημέρα του «π» ή αλλιώς του αριθμού 3,14159265. Στα μαθηματικά το π αποτελεί μία μαθηματική σταθερά, ένα σύμβολο, το οποίο χρησιμοποιείται διεθνώς και παριστάνει το πηλίκο του μήκους της περιφέρειας ενός κύκλου δια της διαμέτρου του κύκλου. Η Ημέρα του π γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Μαρτίου (3/14 με τον αμερικανικό τρόπο γραφής των ημερομηνιών), επειδή τα 3, 1 και 4 είναι τα πρώτα τρία ψηφία του αριθμού πι (π = 3,14159…) στο δεκαδικό σύστημα αριθμήσεως. Το 1988 οργανώθηκε η πρώτη εορταστική εκδήλωση για την Ημέρα του πι. Εμπνευστής και οργανωτής της ήταν ο Αμερικανός φυσικός και καλλιτέχνης Λάρυ Σω (Larry Shaw, Lawrence N. Shaw, 1939-2017), ο οποίος εργαζόταν σε ένα από τα πιο γνωστά Μουσεία Επιστημών στον κόσμο, το Exploratorium, στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.

Δημοσιεύτηκε 28 Φεβρουαρίου, 2024