Κατηγορίες
Νέα Νόησις Εργαστήρι - Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Φεστιβάλ Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας 13.5.2018

Little-Einsteins

Την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, από τις 12.00 μέχρι τις 14.00, θα πραγματοποιηθεί στο ΝΟΗΣΙΣ φεστιβάλ ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας, για παιδιά 6 ως 10 ετών.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται με την ολοκλήρωση των εργαστηριών ρομποτικής του ΝΟΗΣΙΣ και της eduACT για τη φετινή σχολική χρονιά, κατά τη διάρκεια των οποίων τα παιδιά που συμμετείχαν γνώρισαν τις έννοιες του STEM, μέσω ενός εργαλείου που όλοι γνωρίζουν και αγαπούν- τα LEGO®. Τα παιδιά σε ομάδες καθώς εξερευνούν ένα θέμα του πραγματικού κόσμου μαθαίνουν για απλές μηχανές και χτίζουν ένα μοντέλο φτιαγμένο από LEGO® με ένα μηχανοκίνητο τμήμα.

Στο φεστιβάλ που διοργανώνεται θα παρουσιαστούν εργασίες που αφορούν στο νερό και απαντήσεις  σε ερωτήσεις όπως: Από πού προέρχεται το νερό; Πώς φτάνει σε εσάς; Καθαρίζεται ή επεξεργάζεται το νερό πριν το χρησιμοποιήσετε; Γιατί είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε το νερό σοφά; Η προτροπή είναι τα παιδιά να μάθουν όσα περισσότερα μπορούν για το ταξίδι του νερού και να σχεδιάσουν λύσεις που θα βελτιώνουν το ταξίδι αυτό.

Οι ομάδες θα μιλήσουν για την μακέτα που έχουν κατασκευάσει καθώς και για το μηχανικό μέρος της. Επίσης, θα εξηγήσουν την έρευνα που έχουν διεξάγει, η οποία αποτυπώνεται στην αφίσα της κάθε ομάδας. Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από την ειδική επιτροπή και οι βραβεύσεις των ομάδων.

Δημοσιεύτηκε 10 Μαΐου, 2018