Κατηγορίες
Νέα Νόησις Εργαστήρι - Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Καφέ της Επιστήμης 12.12.2016

Προστατευόμενη Περιοχή Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα

cafe-epist-delta-axiou

Με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, του Βρετανικού Συμβουλίου και του ΝΟΗΣΙΣ συνεχίζεται για δωδέκατη συνεχή χρονιά η πραγματοποίηση των «Καφέ της Επιστήμης», που όπως πάντα, σας προσκαλούν να απολαύσετε τον καφέ σας και να συζητήσετε με τους ειδικούς επιστημονικά ζητήματα που σας ενδιαφέρουν.

Η επιστημονική παρακολούθηση των οικοτόπων, των φυτών και των ζώων που συναντάμε στις Προστατευόμενες Περιοχές (και όχι μόνο) είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που μας επιτρέπει να προσεγγίσουμε τη βιοποικιλότητα στο παρόν, με όρους αξιοπιστίας και επιστημονικής «ασφάλειας» και να σχεδιάσουμε τη διατήρηση, την αποκατάσταση ή την αναβάθμιση της στο μέλλον, με γνώμονα την αειφορία.

Μαζί με την εισηγήτρια Δρ. Λυδία Αλβανού, υπεύθυνη παρακολούθησης της βιοποικιλότητας στο Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα, θα περιηγηθούμε σε παράκτιους υγροτόπους, αμμοθίνες, ποτάμια και λιμνοθάλασσες για να παρακολουθήσουμε τη φύση και να αναζητήσουμε ένα διαφορετικό δρόμο επιστροφής μας σε αυτήν.

Η παρουσίαση καθώς και η συζήτηση που θα ακολουθήσει, θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016, στις 18.30, στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Λεωφόρος Στρατού 2Α, τηλ.: 2310 821 231).

Είσοδος ελεύθερη.

Βιογραφικά στοιχεία
Σπούδασε βιολογία στο Α.Π.Θ., συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Aberdeen (Scotland, U.K.) και επέστρεψε στο Α.Π.Θ. για την εκπόνηση της διδακτορικής της διατριβής στη θαλάσσια βιολογία. Δίδαξε επί σειρά ετών στο Α.Τ.Ε.Ι.Θ. και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Έχει ασχοληθεί με την οργάνωση και αξιολόγηση περιβαλλοντικής πληροφορίας και δεδομένων, το συντονισμό ευρωπαϊκών επιστημονικών προγραμμάτων και τη σύνταξη περιβαλλοντικών μελετών και επιστημονικών εκθέσεων. Τα τελευταία 5 χρόνια της επαγγελματικής της ζωής συντονίζει τις δράσεις παρακολούθησης της βιοποικιλότητας στο Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα.

Δημοσιεύτηκε 5 Δεκεμβρίου, 2016