Κατηγορίες
Νέα

8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής – συμμετοχή και βραβεία από το ΝΟΗΣΙΣ

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής στον πολυχώρο του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής είναι μια συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, των Διευθύνσεων Β/θμιας και Α/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, των Συντονιστών Εκπαιδευτικού έργου ΠΕΚΕΣ Κ. Μακεδονίας και του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας και το Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Α.Π.Θ.

mathitiko-festival-photo1Περισσότεροι από 300 μαθητές με 45 έργα προερχόμενα από 34 σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή της ρομποτικής, του εθελοντισμού, των ίσων ευκαιριών και της συμπερίληψης, παρουσιάζοντας καινοτόμα έργα με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Το ΝΟΗΣΙΣ συνέβαλε ενεργά σε αυτή τη διοργάνωση, συμμετέχοντας στην επιστημονική επιτροπή του Φεστιβάλ, με τον Νίκο Πάχτα, μέλος του ΔΣ του ΝΟΗΣΙΣ, να αξιολογεί το σύνολο των εκθεσιακών έργων.

mathitiko-festival-photo4Ο Γενικός Διευθυντής του ΝΟΗΣΙΣ, Θανάσης Κοντονικολάου κατά το χαιρετισμό του συνεχάρη όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για τις προσπάθειες τους, τονίζοντας ότι το ΝΟΗΣΙΣ αποτελεί «σπίτι της εκπαίδευσης», όπου θα φιλοξενείται και θα αναδεικνύεται η Μαθητική Καινοτομία των σχολείων.

mathitiko-festival-photo5Στη συνέχεια ο κ. Κοντονικολάου βράβευσε ομάδες Ρομποτικής που διακρίθηκαν με το βραβείο ΝΟΗΣΙΣ, προσφέροντας στους μαθητές – νικητές δωρεάν προσκλήσεις για θεάματα του Ιδρύματος.

mathitiko-festival-photo6Τέλος, ο Περιφερειακός Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Θωμάς Μπαχαράκης ευχαρίστησε το ΝΟΗΣΙΣ για την πολύτιμη συνεργασία του στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής και τίμησε το Ίδρυμα με Τιμητική Πλακέτα – Έπαινο για την πολύχρονη προσφορά του στις μαθητικές διοργανώσεις.

 

Δημοσιεύτηκε 12 Δεκεμβρίου, 2022