Κατηγορίες
Νέα Νόησις Τέχνη

MEDEA 21-πολυεπιστημονικό συμπόσιο, συνέδριο και έκθεση poster και διαδραστικών έργων SYNTOPIA

To ΝΟΗΣΙΣ υποδέχεται το πολυεπιστημονικό Συμπόσιο Medea 2021, φιλοξενώντας στις 5 Σεπτεμβρίου το συνέδριο Mutatios και παράλληλα, από τις 5 μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2021 την έκθεση Syntopia με poster και διαδραστικά έργα.

Στο συνέδριο Mutations, που χαιρέτησε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Νικολάος Παπαϊωάννου, τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην επιστήμη, την κοινωνία και την οικονομία, θεματικές που αποτελούν και τους τρεις βασικούς άξονες συζητήσεων.

Η έκθεση interactive posters και έργων τριών διαστάσεων Syntopia περιλαμβάνει δημιουργίες αποφοίτων σχολών Καλών Τεχνών από πανεπιστήμια της Πολωνίας, οι οποίοι συνδυάζουν σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές με μορφές τέχνης. Στα εγκαίνια, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, χαιρέτησαν ο Γενικός Διευθυντής του ΝΟΗΣΙΣ, Θανάσης Κοντονικολάου, η Κοσμήτορας Καλών Τεχνών ΑΠΘ, Στέλλα Λάββα και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι την ακαδημαϊκής κοινότητας Σχολών Καλών Τεχνών της Πολωνίας.

Το Συμπόσιο Medea 2021, οι εκδηλώσεις του οποίου διαρκούν από τις 4 μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου, μοιάζει με ένα μεγάλο ταξίδι σ΄ έναν ωκεανό πληροφοριών, όπου συνδυάζονται η τέχνη, η αρχιτεκτονική, η πληροφορική, η τεχνολογία, τα μαθηματικά, όλα όσα εκφράζουν τον σύγχρονο θεατό και αθέατο κόσμο και αποτελούν πηγή έμπνευσης, αλλά και αναζήτησης των δημιουργών από κάθε γωνιά της γης, σε κάθε περίοδο του ανθρώπινου πολιτισμού.

Πρόκειται για μια συνάντηση επιστήμης, τεχνολογίας και τέχνης, όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά, την οποία διοργανώνει η Ακαδημία Τεχνών στην Szczecin της Πολωνίας, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Υποστήριξη της Επιστήμης, Τέχνης και Τεχνολογίας (Association for Support of Science, Art and Technology).

Φέτος, τα πλαίσια του Συμποσίου MEDEA 2021 επεκτείνονται περισσότερο. Εκτός από πέντε διαφορετικά πάνελ με θέματα τέχνης, επιστήμης, κοινωνικών και οικονομικών επιστημών, πραγματοποιούνται παράλληλες εκθέσεις τόσο στο ΝΟΗΣΙΣ, όσο και στο ξενοδοχείο «Ρέα» στην Κατερίνη.

Συνδιοργανωτές του MEDEA 2021 είναι μεταξύ άλλων το Athens Digital Arts Festival, τμήματα Φυσικομαθηματικών, Οικονομικών, Αρχιτεκτονικής, Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Νομικής, Μοριακής Φυσικής και Επιστημών πανεπιστημίων της Πολωνίας, το Πανεπιστήμιο Sojo της Ιαπωνίας, το τμήμα Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, το τμήμα Φυσικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το ΝΟΗΣΙΣ και η Gallery Uptown Koenji στο Τόκιο.

Διοργανωτής και συντονιστής του MEDEA 2021 είναι ο καθηγητής Academy of Art in Szczecin στην Πολωνία, Ανδρέας Γκούσκος.

syntopia-photo2
syntopia-photo1

Δημοσιεύτηκε 6 Σεπτεμβρίου, 2021