Κατηγορίες
Νόησις Εργαστήρι - Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Μια βραδιά στο ΝΟΗΣΙΣ!

sleepover5

Για παιδιά από Γ΄ μέχρι Ε΄ Δημοτικού

  • Πότε παρατηρήσατε για τελευταία φορά τον έναστρο ουρανό;
  • Πώς είναι η ζωή μέσα στο διαστημικό σταθμό;
  • Πώς φαίνεται η Γη από το διάστημα;
  • Πώς είναι οι κρατήρες της Σελήνης; Πώς δημιουργήθηκαν;

Τι είναι αυτό που μας πάει πιο μακριά, ένα τηλεσκόπιο, ένα διαστημόπλοιο ή η δύναμη της φαντασίας των παιδιών; Μια βραδιά στο ΝΟΗΣΙΣ θα δώσει την απάντηση. Μια ολόκληρη νύχτα, με προβολές στο Πλανητάριο, με σύνδεση με τον Διαστημικό Σταθμό, με πειράματα, παιχνίδια, κατασκευές και αστροπαρατήρηση.

Μια νύχτα, μια εμπειρία, για μια ομάδα παιδιών που ζήσουν, θα μάθουν και θα ονειρευτούν κάτι ξεχωριστό, «Μια βραδιά στο ΝΟΗΣΙΣ!»

Το πρόγραμμα διαρκεί από τις 19:00 του Σαββάτου 15/10 μέχρι το πρωί της Κυριακής 16/10 στις 9:30.

Η βραδινή ζώνη δραστηριοτήτων (μετά την προβολή στο Πλανητάριο) θα είναι από τις 20:00 – 22:30.

Ύπνος. Στις 22:30 ακολουθεί η προετοιμασία για τον ύπνο: στρώσιμο υπνόσακων, βραδινή τουαλέτα, κατάκλιση. Στις 23:00 είναι όλοι ξαπλωμένοι. Επικρατεί ησυχία, χαμηλωμένο φως, μια προβολή σε φορητή οθόνη στο χώρο της κατάκλισης με χαμηλωμένο ήχο βοηθά την ομάδα να χαλαρώσει και να κοιμηθεί. Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας υπάρχει χαμηλός φωτισμός και άτομο από τους εμψυχωτές που παραμένει σε εγρήγορση για κάθε ενδεχόμενο. Ο ύπνος των παιδιών θα γίνει στο φουαγιέ του πρώτου ορόφου, χώρος με πρόσβαση σε τουαλέτα. Στο δάπεδο θα υπάρχει ατομικό υπόστρωμα και ο υπνόσακος του κάθε παιδιού.

Η πρωινή ζώνη ξεκινά στις 7:30 με εγερτήριο, πρωινό και μια πρωινή δραστηριότητα μέχρι τις 9:00. Η αποχώρηση των παιδιών θα γίνει στις 9:00  – 9:30.

Διατροφή. Το βραδινό και το πρωινό των παιδιών θα είναι μέρος της δραστηριότητάς τους. Θα παρασκευαστεί από τα παιδιά και θα είναι ξηρά τροφή, σάντουιτς, σαλάτες, σούπα, γάλα και γλυκό για πρωινό. Ένα από τα εργαστήρια του προγράμματος θα είναι «Το φαγητό των αστροναυτών» με παρασκευή φαγητού σε στεγανή συσκευασία, χρήση αφυδατωμένων υλικών κλπ. Συμπληρωματικά θα υπάρχουν έτοιμα κρύα σάντουιτς.

Ασφάλεια των παιδιών
• Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας θα υπάρχει ένα άτομο σε εγρήγορση, για την περίπτωση που κάποιο παιδί ξυπνήσει ή χρειαστεί οτιδήποτε.
• Ένα από τα στελέχη του προγράμματος έχει πιστοποιημένες γνώσεις Α΄Βοηθειών και θα συμμετέχει σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
• Τα παιδιά θα έχουν κάλυψη Αστικής Ευθύνης για την περίπτωση ατυχήματος ή ξαφνικής σοβαρής ασθένειας.
• Ο χώρος του ΝΟΗΣΙΣ φυλάσσεται σε όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Επικοινωνία. Πριν τη βραδιά του προγράμματος, την Τετάρτη 12/10, 15:00-16:00 προηγείται μια συνάντηση ενημέρωσης των γονέων στο ΝΟΗΣΙΣ (προαιρετικά για όσους το επιθυμούν) για το πρόγραμμα, τον ύπνο, τη διατροφή, τα μέτρα ασφαλείας. Στη διάθεση των γονέων θα υπάρχει και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας για όλη τη διάρκεια του προγράμματος, έτσι ώστε να έχουν άμεση ενημέρωση από τον υπεύθυνο της βραδιάς για ότι συμβαίνει.

Οι δραστηριότητες αναλυτικά

1. Προβολή στο Πλανητάριο
Τα παιδιά παρακολουθούν μια προβολή στο Πλανητάριο. Αυτό θα συμβεί στην έναρξη της βραδιάς, πάνω στο κλείσιμο του Νόησις για το κοινό. Αργότερα το βράδυ θα γίνει και μια σύντομη προβολή στο χώρο του ύπνου πάνω σε φορητή οθόνη.

2. Αστροπαρατήρηση
Μετά από σύντομη εισαγωγή τα παιδιά παρατηρούν ουράνια σώματα μέσα από απλό τηλεσκόπιο. Λαμβάνουν ως αναμνηστικό για τη συμμετοχή τους έναν χάρτη με τα σώματα που παρατήρησαν. Εντοπίζουμε το πέρασμα του Διαστημικού Σταθμού από τον ουρανό.

3. «Το φαγητό των αστροναυτών»
Ένα από τα εργαστήρια του προγράμματος θα είναι «Το φαγητό των αστροναυτών», όπου τα παιδιά θα παρασκευάσουν τρόφιμα σε υδαρή μορφή και θα τα συσκευάσουν σε διάφανη αεροστεγή συσκευασία με στόμιο. Αυτό θα είναι και μια από τις κατασκευές που θα πάρουν μαζί τους ή που θα δείξουμε στους γονείς το πρωί.

4. Εργαστήρι Voyagers
Οργανώνουμε συμμετοχικά πειράματα και δραστηριότητες από το εργαστήριο Voyagers που σχετίζονται με τα διαστημικά ταξίδια και αποστολές, το Ηλιακό Σύστημα και το διαστρικό περιβάλλον.

5. Εργαστήριο κόμικς «Νυχτερινή περιπέτεια στο ΝΟΗΣΙΣ»
Τα παιδιά θα φανταστούν, θα γράψουν και θα εικονογραφήσουν μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας. Η βασική συνθήκη της κάθε ιστορίας είναι ότι η πλοκή ξεκινά από το ίδιο βράδυ του “sleep over” στο ΝΟΗΣΙΣ.

6. Τεχνολογία και Τέχνη
Τα παιδιά θα ασχοληθούν με την καλλιτεχνική απόδοση του διαστημικού τοπίου μέσα από συνδυασμό εικαστικών τεχνών και υλικών, όπως τα φωσφορίζοντα υλικά και κατασκευές σε «μαύρο φως». Παίζουμε θεατρικά παιχνίδια με προβαλλόμενες σκιές από φιγούρες ή από τα σώματά μας.

Σημείωση: Ορισμένα από τα εργαστήρια θα γίνονται παράλληλα, έτσι ώστε τα παιδιά να διαλέξουν ανάμεσα σε δύο επιλογές. Προβολή και φαγητό θα γίνονται με όλα τα παιδιά μαζί.

Το κόστος συμμετοχής είναι 35€/ παιδί και περιλαμβάνει τα πάντα (δραστηριότητες, προβολές, φαγητό, σύνδεσμος στο Internet (link) με αναμνηστικές φωτογραφίες) εκτός από τον υπνόσακο.

Καταληκτική ημερομηνία για δήλωση συμμετοχής είναι η Πέμπτη 13/10, στις 12:00 το μεσημέρι.

Την Τετάρτη 12/10, από τις 15:00 έως 16:00 θα είναι στη διάθεση των γονέων υπεύθυνος του προγράμματος στο ΝΟΗΣΙΣ για απορίες, διευκρινίσεις ή ότι άλλο.

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στα τμήματα όλων των επιπέδων καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Η οργάνωση του περιεχομένου και η εκτέλεση του προγράμματος είναι από την εκπαιδευτική εταιρία “Γνώση και Εμπειρία”.

Για δηλώσεις συμμετοχής (μόνο ηλεκτρονικά) πατήστε εδώ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής.

2. Τρόποι πληρωμής:

– Ηλεκτρονική πληρωμή. Γίνονται δεκτές όλες οι χρεωστικές / πιστωτικές κάρτες VISA, Mastercard.

– Πληρωμή στα ταμεία του ΝΟΗΣΙΣ, κατά τις ώρες λειτουργίας του ταμείου (Τρίτη έως Παρασκευή 9:00 – 15:00, Σάββατο 13:30 – 20:00, Κυριακή 11:30 – 18:00).

Για πληρωμές στα ταμεία του ΝΟΗΣΙΣ, η πληρωμή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός 48 ωρών από τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης.

3. Εξασφάλιση οριστικής συμμετοχής:

Η οριστική συμμετοχή στο πρόγραμμα εξασφαλίζεται με την καταβολή του ποσού συμμετοχής και τη λήψη επιβεβαιωτικού email.

Πληροφορίες
Μαρία Καρνέζου
Τηλέφωνο: 2310 483 000, εσωτ. 121 (Τετάρτη – Παρασκευή, 10.00 – 14.00)
Φαξ: 2310 483 020, e-mail: karnezou@noesis.edu.gr

 

Δημοσιεύτηκε 3 Οκτωβρίου, 2016